Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst

Hugo De Bondt. © gf
Stefan Vankerkhoven

Keert Hugo De Bondt (76) terug naar de Brugse gemeenteraad, zij het als vertegenwoordiger van een andere partij? Jarenlang zetelde hij voor N-VA, nu plaatst het Vlaams Belang de gewezen politicus op een verkiesbare plaats voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen.

Het Brugs afdelingsbestuur van het Vlaams Belang heeft unaniem beslist om gewezen N-VA raadslid Hugo De Bondt op een verkiesbare plaats te zetten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Hugo De Bondt zal op de vijfde plaats van de lijst staan.

Meerwaarde

Het afdelingsbestuur is er van overtuigd dat Hugo “een absolute meerwaarde” is voor de partij én voor de gemeenteraadsfractie: “Als verkiesbare kandidaat zal Hugo ongetwijfeld ook extra stemmen opleveren voor de lijst. Hugo is een volbloed Vlaams-nationalist, bijzonder sociaalvoelend en nog steeds actief in allerlei verenigingen. Daarbovenop heeft Hugo een politieke meerwaarde.”

“Hij was als toenmalig raadslid bijzonder actief op thema’s zoals welzijn in de brede zin (armoede, éénzaamheid, mentaal welzijn, sociaal isolement,…) en milieu. Zijn ontelbare interpellaties over asbest zijn nu al legendarisch”, luidt het in een mededeling van lijsttrekker Stefaan Sintobin.

Geen belofte

Hugo Debondt is uiteraard bijzonder tevreden: “Er is bij mijn overstap naar het Vlaams Belang geen enkele belofte gemaakt door de partij. Ik wil vooral ook een ‘Brugge(n)bouwer’ zijn, niet alleen tussen alle Vlaams-nationalisten in onze stad maar ook tussen alle Bruggelingen.”

“In het bijzonder doe ik een oproep naar N-VA om het cordon sanitaire te overstijgen. Een samenwerking tussen beide partijen moet zeker mogelijk zijn. En ik wil, samen met de partij alles op alles zetten om met het Vlaams Belang de grootste partij in Brugge te worden. De uitslag van 9 juni geeft ons daar goede moed in”, aldus Hugo De Bondt.

Stemmenkanon

Fractieleider Stefaan Sintobin is ervan overtuigd dat Hugo dit vertrouwen niet zal beschamen: “Hij wordt ongetwijfeld een politieke meerwaarde voor onze fractie. Daarbovenop wordt hij misschien één van onze stemmenkanonnen. Ik kan verder alleen maar bevestigen dat ik bij zijn moedige overstap geen enkele belofte heb gedaan.”

Tot nu toe heeft Vlaams Belang Brugge nog maar de namen van de top 3 (Stefaan Sintobin, An Braem en Yves Buysse) en lijstduwer Tom Vandendriessche vrijgegeven. Stefaan Sintobin wil de VB top 10 in de tweede helft van juli bekend maken en pas half augustus de volledige lijst van 47 kandidaten zal lanceren…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier