“Tijd voor verandering en verjonging”: Voor Zonnebeke stelt verkiezingslijst voor

Voor Zonnebeke trekt met 23 kandidaten naar de verkiezingen. Isolde Noyelle en Rik Vermeeren ontbreken op de foto. © ZB
Noël Vandewiele
Noël Vandewiele Medewerker KW

De huidige partij InSamenSpraak trekt op zondag 13 oktober onder de naam Voor Zonnebeke naar de gemeenteraadsverkiezingen. “Het is tijd voor verandering, vernieuwing en verjonging”, stelt lijsttrekker Hannelore Blondeel.

Voor Zonnebeke trekt met een volledige lijst van 23 namen naar de verkiezingen. “We zijn een open lijst met als doel groot-Zonnebeke op een progressieve en moderne manier te besturen”, aldus Hannelore Blondeel (35) uit Zonnebeke, die de lijst zal trekken. “Wij geloven dat het tijd is voor verandering, vernieuwing en verjonging in het gemeentebestuur van Groot-Zonnebeke. Wij staan voor een gerichte toekomstvisie, waar duurzaamheid, efficiëntie en diversiteit centraal staan. Als partij kiezen wij resoluut voor verandering, vernieuwing en verjonging. Het belang van alle inwoners staat voorop.”

Negen speerpunten

De gemiddelde leeftijd van de kandidaten is 46 jaar en vijf kandidaten zijn jonger dan 30 jaar. De lijst bestaat uit 12 vrouwen en 11 mannen. De partij trekt naar de kiezer met negen punten die prioritair moeten gerealiseerd worden. Zo pleit Voor Zonnebeke voor de vernieuwing van de sporthal in Beselare, een nieuwe gemeenteschool in Geluveld, een nieuwe buitenschoolse kinderopvang in Zonnebeke en de afschaffing van de algemene gemeentebelasting. Daarnaast wil de partij ook inzetten op een veilige, duurzame en toegankelijke mobiliteit, een actiever jeugdbeleid, investeringen in meer sportmogelijkheden en betaalbaar wonen.

Kandidaten

Jonas Gryson (28) uit Geluveld krijgt de tweede plaats op de lijst. Oud-schepen en huidig gemeenteraadslid Luk Hoflack (62) uit Beselare zal de lijst duwen. Verder nog op de lijst: Femke Flyps (27, Beselare), Nancy Dieussaert (55, Beselare), Andy Veeckman (51, Beselare), Marijke Vancoillie (42, Passendale), Franky Bryon (62, Geluveld), Franky Gryson uit (63, Geluveld), Maxim Vermeeren (44, Zonnebeke), Isolde Noyelle (46, Zonnebeke), Nathalie Derycker (45, Zandvoorde), Bianca de Kezel (48, Geluveld), Jessie Quartier (43, Zonnebeke), Cindy Everaert (49, Zonnebeke), Bjarne Veeckman (21, Beselare), Geert Vercamer (58, Zonnebeke), Rik Vermeeren (64, Zonnebeke), Kris Dewitte (44, Zonnebeke), Sarah Tuyten (30, Zonnebeke), Fran Salomez (29, Zonnebeke), Hedwighe Verschaeve (74, Passendale) en Christof Zole (51, Beselare).

(NVZ)