Team Burgemeester stelt als eerste partij in Hooglede volledige lijst voor: “Er is maar één ding dat telt en dat is de grootste worden”

© SV
Redactie KW

Team Burgemeester heeft dinsdagavond in Bar Valhalla in Hooglede de volledige lijst voorgesteld voor de verkiezingen van 13 oktober. Huidig burgemeester Frederik Demeyere trekt, gewezen schepen Arne De Brabandere duwt. Dertien van de eenentwintig namen zijn nieuwe gezichten.

Begin dit jaar maakte de partij al bekend dat ze niet onder de vlag van CD&V naar de kiezer zouden trekken, maar wel als ‘Team Burgemeester’. Daarmee zetten ze resoluut de ambitie in de verf om de burgemeester te blijven leveren in de volgende legislatuur. “Er is maar één ding dat telt en dat is de grootste worden”, aldus burgemeester Frederik Demeyere. “De partij met de meeste stemmen krijgt het initiatief en kan dus de burgemeester leveren. Daar gaan we volop voor. We hebben een heel divers, sterk team kunnen samenbrengen, goed voor een mix van ervaring en nieuwe, frisse gezichten. We hebben de voorbije 12 jaar onze stempel kunnen drukken op ons dorp. Ik ben ervan overtuigd dat we met ons team ook in de toekomst het verschil kunnen maken voor onze inwoners.”

De tweede plaats op de lijst is voor nieuwkomer Lies Vercruysse. Ze werkt in Inoa in Sint-Idesbald,als opvoeder in de kindwerking en trekt mee de kar van het mamadepot. Op plaats drie staat Gitsenaar Pieter Declercq, een oude bekende die voor de derde maal aantreedt op de kandidatenlijst. Sandra Meersseman, huidig fractieleider in de gemeenteraad komt op plaats vier. Op plaats vijf staat biolandbouwer Pieter Vandooren. Plaats zes gaat naar Lies De Plancke, woonachtig in Sleihage, boekhoudster van opleiding en vrijwilliger in het mamadepot. Jeroen Decorte, die sinds september 2023 in de gemeenteraad zit, prijkt op plaats zeven. Plaats acht is voor Chantal Lecluyse uit De Geite, die voorzitter van de wereldraad is. Stephan Wydooghe staat op plaats negen.

Op tien, elf en twaalf staan Tine Dewaele, Rob Hanne en Sofie Descheemaeker. Op dertien vinden we Chris Provoost, voorzitter van gaaibolders de Verenigde Vrienden Hooglede. Annemie Declercq uit Sleihage staat op plaats veertien. Op vijftien staat Rik Vulsteke van de fietsbieb. Sofie Viaene, leerkracht lager onderwijs in Gits Groeit staat op plaats zestien. Christoph Deruyter, de zoon van Gabriël Deruyter, staat op plaats zeventien. Lokaal CD&V-voorzitster Lieve Van der Meulen staat op plaats achttien. Noah Bardoel, die al jaren actief is in de kern van jeugdhuis De Vlinder staat op plaats negentien. Anja Bardyn, werkzaam als diensthoofd sociale zaken bij het gemeentebestuur van Zedelgem staat op plaats twintig. Tot slot vinden we Arne De Brabandere, voormalig schepen en huidig gemeenteraadsvoorzitter, terug als lijstduwer. Samen met de burgemeester ‘omarmt’ hij dus als het ware het team. Gewezen burgemeester Rita Demaré en gewezen schepen Rik Vanwildemeersch komen niet meer op. (SV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier