Team 2030 maakt top vijf bekend in Wervik, ex-schepen Bart Pynket zegt politiek mogelijk vaarwel

We zien v.l.n.r. Mathias Bruggeman, Melany Gadeyne, Steve Dejan, lijstduwer Ann Degroote, lijsttrekker Bert Verhaeghe en Nino D'Hellem. © GF
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

De oppositiepartij Team 2030 maakte de top vijf voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober bekend. Maanden geleden werd jurist Bert Verhaeghe (42) voorgesteld als lijsttrekker en kandidaat-burgemeester. Melany Gadeyne (40) van eventlocatie De Stal in de Klijtstraat in Kruiseke staat tweede. De derde plek is voor nieuwkomer ingenieur Mathias Bruggeman (27), voorzitter van de stedelijke jeugdraad en gewezen hoofdleider van Chiro Jow.

Vierde en vijfde staan gemeenteraadsleden Nino D’Hellem uit Geluwe en Steve Dejan. De ambitie is duidelijk: Team 2030 wil verandering in Wervik-Geluwe en de grootste fractie worden. Het telt zeven zetels, Vooruit negen. “We kiezen voluit voor een jonge en dynamische stad waar kinderen, jonge mensen, gezinnen en ook onze senioren zich thuis voelen”, zegt Bert Verhaeghe. “Een stad met toekomst. Team 2030 biedt als stadslijst een fris en vernieuwend alternatief voor de komende zes jaar. Na bijna 25 jaar socialistisch bestuur, geloven we dat het tijd is voor een nieuwe wind. We willen geen oude en arme stad worden. We willen verandering brengen en Wervik-Geluwe opnieuw op de rails te zetten, met focus op een jonge en dynamische stad met toekomst. Deze verandering trekken we door naar onze lijst, met vernieuwing en verjonging, ondersteund door ervaren kandidaten.”

Gewezen schepen en huidig gemeenteraadslid Ann Degroote uit Geluwe wordt lijstduwer. Koen Verschuere duwt als voorlaatste mee de lijst. Hij is lid van het ‘Bijzonder comité voor de sociale dienst’.

Gewezen schepen Bart Pynket verlaat mogelijk de politiek. Hij houdt zijn beslissing in beraad. Bart lag destijds aan de basis van Positief Project en zetelt ondertussen al achttien jaar in de politiek. Het jong gemeenteraadslid Robin Depoorter staat niet meer op de lijst.