Steven Dewitte (Groen) verlaat na vijftien jaar politiek engagement de gemeenteraad in Roeselare

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Steven Dewitte verhuist binnenkort naar Lichtervelde en kan zo niet langer zetelen in de Roeselaarse gemeenteraad. Daar zetelt hij al sinds 2016.

“Meer dan 15 jaar geleden raakte ik betrokken bij de lokale politiek door deel te nemen aan de jeugdraad. Nadat ik een suggestie aan Filiep Bouckenooghe had gedaan voor openbare barbecueplaatsen in de stad, was ik volledig verkocht”, horen we van Steven. “Toen ik voorzitter van de Jong Groen afdeling was, hebben we verschillende acties gedaan, waardoor er onder andere fietssuggestiestroken in het centrum zijn gekomen.”

“Mijn betrokkenheid groeide verder als lid van de OCMW-raad en bijzonder sociaal comité. Mijn eerste inzet was gericht op het bestrijden van huisjesmelkerij en het verbeteren van de opvang voor daklozen, waarbij ik later zelf als vrijwilliger betrokken was. Halverwege die legislatuur verhuisde ik naar de gemeenteraad. Als vloggend raadslid zette ik me in voor diverse projecten, stelde vragen die hebben geleid tot het oprichten van een lokale boerenmarkt in de Sint-Amandskerk. Ook het behoud van de dag jeugdbewegingen, verbeterde fietsroutes, culturele werking op de Trax-site, groenere wijken, rookvrije schoolzones, de toetreding van statiegeld alliantie, skeelerroutes, de nieuwjaarsreceptie voor alle Roeselarenaars, toegankelijke bushaltes, aandacht voor onze zwakkeren en een zorgzame stad voor iedereen zijn zaken waar ik met trots op terugkijk.”

Prikkelarme kermis

“Waar ik het meest trots op ben is de opzet van een prikkelarme kermis, waarbij ik samen met de schepen en de foorkramers de blauwdruk legde voor soortgelijke evenementen in heel West-Vlaanderen en daarbuiten. Mijn engagement voor het sociale bleef het leidmotief in mijn politieke werk, waarbij ik streefde naar meer straathoekwerkers en personeel voor het OCMW, altijd gedreven door liefde voor mijn medeburgers en stad.”

RSL Beach

“Het levenspad brengt me nu naar een buurgemeente en ik kan mijn mandaat dan niet langer uitoefenen. Ik hoop dat men mij zal herinneren als een raadslid dat open stond voor debat, respectvol was voor alle meningen en altijd constructief bleef. Als ik iets betreur, is het dat ik er niet in geslaagd ben om een ‘RSL Beach’ te realiseren, een soort natuurlijke zwemzone”, aldus Steven. “Terugkijkend op mijn traject van 15 jaar lokale politiek in Roeselare ben ik vooral heel dankbaar voor al de kansen die het me heeft gegeven en voor de vele mooie ontmoetingen en momenten. Roeselare blijft de stad van mien herte.”

Griet Decoster, die eerder ook al in de raad zetelde, zal zijn plaats innemen voor de resterende maanden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier