Restaurantuitbater Kevin Ricciolini (41) vervoegt de lijst van Trots op Oostende: “We moeten durven nadenken over hoe we willen omgaan met ruimte en natuur”

Kevin Ricciolini zit met heel veel ideeën. © ZB
Redactie KW

Kevin Ricciolini (41), een van de uitbaters van het restaurant Mommy’s Bastards, kiest voor Groen en zal voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober terug te vinden zijn op de lijst van Trots op Oostende. Hij wil zijn schouders zetten onder een stevig gelijkekansenbeleid, maar wil ook mee schrijven aan het verhaal van een leefbaar stadscentrum.

Kevin gelooft sterk in het toekomstgericht beleid en de focus op sociale rechtvaardigheid. De afgelopen jaren heeft het stadsbestuur sterk ingezet op thema’s die hem nauw aan het hart liggen, dat is het werk van meer partijen dan Groen alleen. “Mijn keuze voor Groen ligt voor de hand. Ik was al langer lid van de partij, maar vond het nu tijd om de stap te zetten naar een meer actieve rol. In een tijd waarin verworven rechten voor gezinnen zoals de mijne terug in vraag worden gesteld, is het nodig om de rangen te sluiten en nog harder te strijden voor gelijke rechten”, zegt Kevin. “Het verhaal van Trots op Oostende klopt voor mij en ik kijk alvast uit naar de verdere stappen die we samen zullen zetten.”

Als centrumbewoner heeft Kevin heel wat ervaring met het leven in een drukke stadskern. Hij wil graag de thema’s mobiliteit, maar ook een leefbaar stadscentrum nog hoger op de agenda plaatsen. Als zelfstandige voelt hij als geen ander wat er leeft bij de mensen. “De klimaatverandering is een feit, we zitten er middenin. We moeten als stad dan ook durven nadenken over hoe we omgaan met ruimte, met groen en natuur in de stad. En hoe we ingrepen op het openbaar domein ook kunnen inzetten om niet alleen onze stad klaar te maken voor de toekomst, maar ontmoeting en samenleven te versterken. Ik wil mijn enthousiasme inzetten om die positieve veranderingen te realiseren”, besluit Kevin.