N-VA Roeselare stelt lijst voor: “We zijn nog op zoek naar enkele profielen”

N-VA Roeselare stelde haar lijst voor. © BF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

N-VA Roeselare stelde zondagochtend een bijna volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. 33 van de 39 kandidaten zijn al gekend. “We hebben nu al een hele mooie mix van huidige mandatarissen en nieuwkomers”, aldus lijsttrekker Dieter Carron.

N-VA deed het recent al erg goed bij de federale en Vlaamse verkiezingen. Ook op lokaal niveau hoopt de partij in oktober te scoren. “Met N-VA zitten we in een goede flow, maar we mogen niet op ons lauweren rusten. We willen voor verandering zorgen in Roeselare. Ik ben er van overtuigd dat we daarvoor mensen hebben die daarvoor kunnen zorgen”, aldus lijsttrekker Dieter Carron. De lijsttrekker, afkomstig uit Beveren en zaakvoerder van vastgoedkantoor Dicasa stelde zondagochtend een zo goed als volle lijst voor. “Momenteel hebben we al 33 kandidaten. We kunnen de lijst nu al vullen, maar zijn nog op zoek naar enkele specifieke profielen. Een jongedame onder de 25 jaar en iemand uit de regio rond Beitem of Oekene bijvoorbeeld. We hebben nog genoeg tijd om dat te doen. Ik ben trouwens jaren terug ook begonnen na het zien van een oproep in de krant voor nieuwe leden voor N-VA. Ondertussen hebben we al een sterk team uitgebouwd. Van 18 tot 82 jaar, actief in verenigingen of ondernemers. Ik ben erg tevreden met de lijst die we nu al kunnen voorstellen.”

Mandatarissen blijven N-VA trouw

N-VA Roeselare kiest voor een goede mix tussen politieke ervaring en nieuwkomers. “Al onze huidige mandatarissen doen terug vol enthousiasme mee”, aldus Dieter, die momenteel ook in de gemeenteraad zetelt. Zo staat gemeenteraadslid Siska Rommel op de tweede plaats en vinden we onderaan de lijst Frederik Declercq, Lieve Lombaert en lijstduwer Brecht Vermeulen terug. Het drietal heeft inmiddels ook jarenlang ervaring binnen de gemeenteraad. Frederik Declercq en Brecht Vermeulen waren in het verleden beiden nog lijsttrekker van N-VA Roeselare en blijven de partij trouw. Ook gewezen OCMW-voorzitter en huidig gemeenteraadslid Georges Decoene, inmiddels 82, engageert zich opnieuw voor de partij. “Ik zit nog steeds goed in mijn vel en hoop nog mijn steentje bij te dragen”, aldus Decoene. Bart Stragier nam al deel aan de Vlaamse verkiezingen in 2019, maar staat nu ook op de gemeenteraadslijst en dit op plaats 5. Jan Lefere stond in het verleden op de lijst. Hij was de eerste voorzitter van N-VA Roeselare. Grietje Houvenaghel zetelt momenteel in het bijzonder comité voor de sociale dienst.

Maar liefst Drieëntwintig nieuwkomers

Met maar liefst 23 nieuwkomers in vergelijking met 2018 kiest N-VA Roeselare voor vernieuwing en verjonging. Ondernemer Wim Naessens krijgt onmiddellijk plaats 3, Vanessa Dehullu werkte vroeger nog voor Stad Roeselare en prijkt nu op plaats 4. Kyenta Huyghe is 18 jaar en daarmee de jongste kandidate van de lijst. N-VA trekt volop de kaart van jongeren. Jongerenvoorzitter Iron Degryse staat op plaats 7, Brecht Verbeest op plaats 9. “Plaats acht houden we voorlopig vrij. Bedoeling is dat er daar ook een jongere komt te staan”, aldus Dieter Carron. Verder zijn ook Katrien Kindt, Marie-Ellen Verschatse, Nathalie D’Hulst, Pieter-Jan Sterckx, Daisy Bouckaert, Maxime De Huyvetter, Marsela Marku, Simon Deneir, An Verstraete, Shiva Brouckaert, Thomas Vansteelant, Saskia Stragier, Jakob Vanrenterghem, Alexander Reyntjens, Greet Tanghe, Patrick Azizi, Kirina Desodt, Marc Turck en Kristien Desimpelaere nieuw. “Stuk voor stuk enthousiaste mensen. Verschillende onder hen maken ook deel van ons bestuur”, aldus Dieter.

Veiligheid en mobiliteit

N-VA hoopt de resterende zes namen tegen 10 augustus in te vullen en voor te kunnen stellen. “Ondertussen zijn we volop bezig met het schrijven van ons programma. Veiligheid, mobiliteit en het wegwerken van de schulden zullen daarbij erg belangrijke pijlers zijn. De stad heeft een torenhoge schuldenlast, maar ook op vlak van mobiliteit kan er toch heel wat beter. De voorbije jaren werd er vooral gekeken naar Rumbeke, maar onder andere Beveren werd bijvoorbeeld vergeten”, aldus de lijsttrekker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier