N-VA stelt vier nieuwe kandidaten voor, 13 plaatsen zijn al ingevuld

We zien v.l.n.r. Stijn Jonckheere, Philippe Verhelst, Carina Vyvey, Hilde Stroom, Christine Smets, Marc Gilliaert en Bert Maertens. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Ter gelegenheid van de activiteit ‘Tafelen met…’, deze keer met als gastspreker Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Izegem Bert Maertens, stelde N-VA vier nieuwe kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor.

Hilde Stroom (57) woont in Roksem. “Het is hier zalig wonen, met het domein De Hoge Dijken, een plek waar je kan genieten en wandelen. Beroepshalve werk ik bij Van Mossel Vereenooghe Mercedes, een job met veel telefonische contacten en uiteraard mooie wagens. Ik heb een grote passie voor dansen. Mijn man en ik zijn dan ook drie dagen per week vrijwilliger bij dansschool Gevada. Oudenburg is een stad die leeft, er is veel te beleven en je kan alles vinden wat je nodig hebt. In Oudenburg heb je een veilig gevoel en dat is heel belangrijk voor mij. Het is ook belangrijk dat je veel kan bewegen en veilig kan fietsen in je eigen stad.”

Philippe Verhelst (68) is geboren in Frankrijk en woont in Ettelgem. “Voor ik met pensioen ging, was ik metaalbewerker in Oudenaarde waar ze garagepoorten maakten voor de industrie. Mijn kindertijd heb ik doorgebracht in Oudenburg en ik ben dan ook officieel Belg geworden in 1973. Momenteel ben ik onder andere actief als vrijwilliger in de vrije basisschool Heilige Familie in Oudenburg. Ik wil mij inzetten voor meer groen in onze stad, om het dorpse karakter te behouden en veiligheid te waarborgen voor iedereen.”

Carina Vyvey (64) is getrouwd met Hans Mangodt. Samen met haar man heeft ze met hart en ziel café Ter Warrebrug in Westkerke opengehouden. “Nu genieten we van ons welverdiende pensioen aan het kerkpark in Oudenburg. Ik zorg graag af en toe voor onze kleinzoon.”

Onderwijs

Christine Smets (53) is een gepassioneerde lerares Frans. Ze geeft les aan de derde graad in een school in Schaarbeek. “Mijn hobby’s zijn reizen, cultuur en fitness. Mijn prioriteiten liggen bij onderwijs, jeugd, sport, cultuur en erfgoed.”

Met deze vier nieuwe kandidaten zijn al 13 plaatsen op de N-VA-lijst ingevuld. Het gaat om Marc Gilliaert, Stijn Jonckheere, Rita Hoste, Anthony Verlée, Melissa Deschacht, Chris Christiaen, Mathias Grauwet, Veerle Vanden Auweele, Hilde Stroom, Carina Vyvey, Marnix Dierendonck, Christine Smets en Philippe Verhelst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier