Knip aan De Kromte beroert opnieuw gemeenteraad in Pittem

De knip aan De Kromte is maandagavond nog maar eens aan bod gekomen op de gemeenteraad in Pittem. © SV
Redactie KW

De knip aan De Kromte is maandagavond nog maar eens aan bod gekomen op de gemeenteraad in Pittem. Oppositieraadslid Andres Vandewalle (NPE) had cijfers opgevraagd en ontvangen over het verkeer dat er passeerde, maar bleef naar eigen zeggen op zijn honger zitten. Burgemeester Dennis Fraeyman (CD&V) gaf dan weer aan dat er zich sinds de invoering van de knip nog geen problemen voordeden.

“De resultaten van de metingen die we ontvangen hebben zijn totaal niet relevant om een knip te verantwoorden”, aldus Vandewalle. “Er zijn geen concrete metingen gebeurd aan De Kromte, maar louter in de Tieltstraat. We weten dus niet hoeveel wagens er passeerden.”

Burgemeester Fraeyman gaf aan dat de cijfers wel bewijzen dat er een probleem met doorgaand verkeer was. “Uit de richting van Tielt werden 3.852 auto’s gemeten, waarvan er 2.692 naar de Joos De Ter Beerstlaan reden. 655 reden naar de Posterijlaan. Dat duidt erop dat het centrum van Pittem als doorgangsweg gebruikt wordt. Op termijn plannen we trouwens nieuwe metingen om het effect van de knip in kaart te brengen. Omdat ik wist dat dit onderwerp opnieuw aangehaald zou worden, heb ik trouwens de situatie aan het kruispunt wat opgevolgd. En ik heb nog geen problemen gezien.” (SV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier