Groen Ieper wil rallydorp verhuizen van centrum naar industriezone

Het rallydorp op de Grote Markt van Ieper. (Foto TOGH)
Redactie KW

Volgens Sam Vancayseele (Groen) brengt het rallydorp in het centrum meer lasten dan lusten. Op de gemeenteraad stelde hij dan ook voor om alles te verhuizen naar de industriezone. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) ging niet akkoord en stelt voor om de beleving te optimaliseren. “De terugkeer van Boezinge op woensdagavond is een grote stap in de goeie richting”, aldus Desmadryl.

Sam Vancayseele (Groen) mocht de gemeenteraad – die amper 55 minuten duurde – afsluiten met zijn vraag over de Ardeca Ypres Rally 2024. “Voor heel wat handelaars en bewoners van het centrum is de rally geen fijne ervaring. Heel wat handelszaken sluiten zelfs gedurende het gebeuren, omdat het hen weinig oplevert en ze moeilijk bereikbaar zijn. Dit jaar blijkt ook dat het voor de horeca weinig meerwaarde biedt, met minder volk en weinig sfeer op de Grote Markt. Is het dan niet beter om het rallydorp te verplaatsen naar buiten het centrum, bijvoorbeeld op het industriezone? Hier is er meer ruimte voor de organisatie voor nevenactiviteiten, wat fijn is voor de bezoekers en zo wordt ook het centrum een stuk ontlast”, betoogde Vancayseele.

Meerwaarde

Schepen van Evenementen Diego Desmadryl (Open Ieper) antwoordde dat de evaluatie met de organisatie pas vrijdag gepland staat. Volgende week dinsdag wordt het besproken in de vergadering van het centrummanagement “Het is inderdaad zo dat de ene er meer meerwaarde in ziet dan de andere. Dat is van alle evenementen zo, maar ik kan u verzekeren dat er zeker nog mensen zijn die hier wel een meerwaarde aan hebben”, aldus Desmadryl. “Dat u de rally wil bannen is zeker geen nieuws en deze naar de industriezone duwen zou een eerste stap zijn. Als u echt beleving wil, dan denk ik dat we beter kijken hoe we die kunnen optimaliseren in plaats van het rallydorp nog verder weg te duwen. Kijk maar naar de terugkeer van Boezinge op woensdagavond. Een grote stap in de goede richting zou ik zeggen.” (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier