Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

De frituur verhuist op termijn naar een nieuwe plaats naast het stationsgebouw. © JCR
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.

“De uitbaters van frituur ’t Oud Station wensen een nieuwe constructie te bouwen”, legt burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) uit. “Het gebouw heeft zijn beste tijd gehad. We hebben samen met de uitbaters gezocht naar een nieuwe passende locatie. Op die manier kan er gebouwd worden zonder dat de frituur zijn deuren hoeft te sluiten. In het totaalplan van het achterliggende park is het aangewezen om de frituur op te schuiven naar het stationsgebouw zelf. Er wordt een nieuw recht van opstal gegeven voor een oppervlakte van een 200 vierkante meter. De concessieprijs blijft ongeveer gelijk aan zoals die op vandaag is: zowat 2.500 euro per jaar. Er is ook architecturaal gekeken om een passend ontwerp te voorzien in houtstructuur die mooi aansluit met het stationsgebouw. De plaats waar de frituur zich nu bevindt wordt een open ruimte waar ook kan geparkeerd worden. Gezien vanuit de Statiestraat zal er ook een veel opener zicht zijn op het park.”

Kritiek

CD&V kon zich niet vinden in de nieuwe locatie. “Het stationsgebouw wordt veel gebruikt voor feestjes en mensen vragen dan al gauw een mobiele frituur en die staat normaal altijd op de plaats waar de frituur zal komen”, meent Miet Vandenbulcke (CD&V). “Hoe zal dit worden opgelost? Er verdwijnen ook parkeerplaatsen. Die worden wel opgeschoven, maar het is niet de bedoeling dat mensen die iets organiseren in het stationsgebouw hun wagen verder moeten plaatsen om te laden en te lossen.”

“Wie een mobiele frituur wil laten komen, zal een andere plaats moeten zoeken”, aldus de burgemeester. “Er is nog altijd de oprit van het stationsgebouw die daarvoor gebruikt kan worden. Ik zie daar niet echt een probleem in.”

CD&V onthield zich bij de stemming.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier