Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge

N-VA Blankenberge-Uitkerke maakte vrijdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

N-VA Blankenberge-Uitkerke maakte vrijdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker is Daphné Dumery, opnieuw kandidaat-burgemeester. Daarnaast een mix van reeds vertrouwde en nieuwe gezichten.

Huidige gemeenteraadsleden Dennis Monte, Nadia Cloetens, Benny Herpoel, Kurt Decleer en Kathleen Haegeman komen opnieuw op voor N-VA, alsook Martine Becx, lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst.

Verder opvallend, is dat liefst vijftien van de zevenentwintig kandidaten op de lijst zelfstandigen zijn, onder wie tien horeca-uitbaters. “Drie van hen hebben hun zelfstandige activiteit op de Grote Markt. Op die manier wordt het standpunt tegen de ondergrondse parking extra kracht bijgezet. Het huidige bestuur miskent ondernemerschap en voert een beleid dat resoluut anders moet”, aldus lijsttrekker Dumery. De lijst wordt geduwd door Lieven Vanneste, uitbater van frituur De Markt.

Jonge lijst

Een derde van de kandidaten op de lijst is onder de veertig. “Want er is nood aan een beleid voor en op maat van jonge gezinnen. De uitdagingen op het gebied van wonen en werken – en dit met een hedendaagse vrijetijdsbesteding – zijn namelijk niet min”, aldus Dumery.

“En uiteraard konden ook onze actieve senioren niet ontbreken op onze lijst. Met deze dynamische groep krijgt de Blankenbergenaar de kans op een bestuur dat hij verdient. Een degelijk bestuur, dat verantwoorde keuzes maakt in het belang van iedereen die woont, werkt, onderneemt en verblijft in onze stad. Een bestuur dat netheid en veiligheid prioritair aanpakt en luistert naar haar bevolking.”

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier