Evelyne Van Audenhove staat op lijst Team Bredene

Evelyne Van Audenhove: “Mijn familie staat achter mijn keuze.” © MM
Marc Mahieu
Marc Mahieu Medewerker KW

Hoewel nog vijf maanden verwijderd, beginnen de lokale partijen stilaan een tipje van de sluier te lichten over wie straks op hun kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zal staan. Zo ook Team Bredene, dat deze week Evelyne Van Audenhove naar voren schoof als nieuwe kandidaat. “Ik kom voor het eerst piepen, maar in de familie is politiek wel vaak een gespreksonderwerp”, geeft de medewerkster van Kind & Gezin aan.

Evelyne Van Audenhove (34) woont in de Merelstraat, is getrouwd en mama van drie jonge kinderen. Ze werkt als verpleegster bij Kind & Gezin in de regio Oostende/Bredene en is vroedvrouw van opleiding. Haar opleiding genoot ze aan de Vives Hogeschool. “Ik werk al sinds 2011 in wat in de volksmond genoegzaam ‘de weginge’ genoemd wordt en heb zo wel een aardige kijk op hoe het met de kinderen en gezinnen gesteld is in Bredene”, opent Evelyne.

Ze neemt straks voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst Team Bredene (de verruimingslijst van CD&V Bredene). “Ik heb vroeger altijd CD&V gestemd maar begrijp me niet verkeerd: ik vind deze verruimingslijst een goed idee. Ze geeft een frisse kijk op de zaak. Onze lijst zal straks voor de helft met CD&V-kandidaten en de andere helft met verruimingskandidaten bemand worden.”

Evelyne was gecharmeerd toen kopman Kristof Vermeire haar aansprak over een eventuele kandidatuur. “Ik ken Kristof vrij goed. Hij heeft als schepen onze trouw gedaan, de eerste die hij ooit deed blijkbaar.”

Kansarmoede

Haar politieke ambities noemt Van Audenhove vanzelfsprekend. “Ik ben beroepshalve nauw betrokken bij lokale thema’s als kansarmoede. Als consulent bij Kind & Gezin krijg ik daar vanuit onze lokalen in de Kerkstraat een goed beeld van. Er was recent enige commotie rond de stijging van de armoedecijfers in Bredene. Nu wil ik een en ander natuurlijk niet onderschatten maar de stijging van het aantal kansarme kinderen, waarmee we hier bij Kind & Gezin geconfronteerd werden, hing vooral samen met de aanwezigheid van vluchtelingen in het asielcentrum. Dat gaf een enigszins vertekend beeld.”

Evelyne wil, als ze verkozen raakt, niettemin een uitbreiding van het Huis van het Kind mogelijk maken. “Dat initiatief, ooit beloftevol gestart, kan best een duwtje in de rug gebruiken. Er is vandaag een terugval in het aantal activiteiten. Voor een jonge gemeente als Bredene is zo’n Huis van het Kind heel belangrijk. We moeten het potentieel ervan ten volle benutten.”

Of een drukke campagne met een voltijdse baan en drie jonge kinderen thuis een uitdaging wordt? “Ik ga ze graag aan, want ik weet dat mijn familie achter mijn keuze staat. Ik kijk eerlijk gezegd uit naar de stembusslag. Deur aan deur campagne voeren, lijkt me leuk. Ik ben het professioneel trouwens gewoon om bij de mensen thuis hun problemen en bekommernissen te aanhoren. Als ik de Bredenaars nog een boodschap mag meegeven, dan is het: ga stemmen! Nu er geen opkomstplicht meer is, is deze boodschap niet overbodig. Het wordt wellicht spannend.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier