Eerste volledige lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld: Iedereen Telt trekt met 9 Meulebekenaars en 22 Tieltenaars naar de kiezer

Alle kandidaten van Iedereen Telt, met acht nieuwkomers. © GF
Redactie KW

De nationale verkiezingen zijn nog maar pas achter de rug en nu al maakt de Tieltse meerderheidspartij Iedereen Telt als eerste een volledige lijst bekend. Daarmee zet de partij van schepenen Pascale Baert en Grietje Goossens de campagne nu echt in richting de gemeenteraadsverkiezingen in Tielt en Meulebeke op 13 oktober.

In de nieuwe fusiegemeente van 32.000 inwoners is straks plaats voor 31 gemeenteraadsleden en op de lijst van Iedereen Telt staan dus ook evenveel namen. Met Stijn Dermul, Mouna Belkadi, Marina Duyck, Eveline Maes, Nadine Truyaert, Daveke Van Stekelenburg, Kelly Van Hulle, Lode Desplentere en Greg Luyck maakte Iedereen Telt eerder al negen nieuwe namen bekend. Naast vaste waarden Pascale Baert, Grietje Goosens, Marie De Cloet, Dries De Baerdemaeker, Eva De Smet, Bram De Rammelaere, Filip Ledoux, Pascal Heytens, Jean-Baptiste Bockelandt, Cindy Wielfaert, Jessy Verlinden, Xavier Therry, Valentine Potteau en Claude Taelman maakt de partij nu ook de laatste acht namen bekend, waaronder vijf nieuwe Meulebekenaars. Daardoor staat de teller op 9 Meulebekenaars en 22 Tieltenaars, netjes verdeeld over 16 vrouwen en 15 mannen.

Bij de oprichting van Team Burgemeester had de Meulebeekse burgemeester een voorakkoord tussen Iedereen Telt en de CD&V van Tielt (die nu samen een meerderheid vormen in Tielt) als splijtzwam genoemd, maar dat blijft lijsttrekker Pascale Baert stellig ontkennen. “We trekken op eigen kracht naar de kiezer”, benadrukt ze. “We houden vast aan het principe van loskomen van partijpolitiek, om zo de vrijheid te hebben om het beste te doen voor zoveel mogelijk mensen. Onze ploeg is één ploeg die samen staat en gaat voor een beter Tielt en een beter Meulebeke voor iedereen. We hebben een heel diverse, kleurrijke lijst waarmee we een representatief staal van de bevolking aan boord denken te hebben.”

De acht nieuwe namen

Virginie Vermaete is al meer dan twintig jaar leerkracht beeld in het deeltijds kunstonderwijs. Ze runt samen met partner Veerle het creatief atelier Kunstkadee in Meulebeke en is ook actief bij het ecologische kinderdagverblijf Heppie Keppie in Tielt.

Els Verbrugghe is zelfstandig kantoorhouder van Crelan bank en verzekeringen in Meulebeke. In haar vrije tijd is zij lid van de Tennisclub Bosterhout en is er ook jarenlang actief geweest in de jeugdwerking. Els is geen nieuwkomer in de politiek en zetelde reeds in de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Meulebeke.

Jonas Debruyne is kok aan het Koninklijke Hof en werkt als freelance chef bij Ma Kwizien. Verder is hij zelfstandig kok aan huis in bijberoep. Ook heeft Jonas zich jaren geëngageerd in de Ouderraad van de Koorddanser in Meulebeke, waaronder de laatste drie als voorzitter.

Cilke Derock is met 20 jaar de jongste van de lijst. Ze werkt als kinderbegeleidster in de buitenschoolse opvang Tanneke in Tielt en als ondersteunende hulp in het basisonderwijs.

Jolien Hellebuyck heeft een beperking en is betrokken bij de werking van Dienstencentrum ’t Vijverhof in Tielt. Ze wil zich naar eigen zeggen inzetten voor meer inclusiviteit voor mensen met een beperking in het verenigingsleven.

Glenn Maddens is leerkracht wiskunde en LO in de sportschool van Meulebeke. Hij is bezeten door voetbal en is zowel speler als trainer.

Pieter Demeire is leerkracht Frans en filosofie in het SJI, campus Kroon. Hij is spelend lid (trombone) en secretaris van de JET Symphonic Band.

Dirk Derudder tot slot werkte lange tijd als buschauffeur bij de Meibloem. Hij is intussen met pensioen en is actief in het wielermilieu bij de Lidl-Trek bidon guys, is lid van het sportverbond Meulebeke en organisator van Omloop Mandel-Leie-Schelde. (SV)

De volledige lijst van Iedereen Telt: 1. Pascale Baert 2. Stijn Dermul 3. Grietje Goossens 4. Marie De Cloet 5. Mouna Belkadi 6. Dries De Baerdemaeker 7. Marina Duyck 8. Eva De Smet 9. Bram De Rammelaere 10. Filip Ledoux 11. Pascal Heytens 12. Jean-Baptiste Bockelandt 13. Virginie Vermaete 14. Cindy Wielfaert 15. Eveline Maes 16. Nadine Truyaert 17. Jonas Debruyne 18. Daveke Van Stekelenburg 19. Jessy Verlinden 20. Cilke Derock 21. Jolien Hellebuyck 22. Lode Desplentere 23. Kelly Van Hulle 24. Glenn Maddens 25. Pieter Demeire 26. Greg De Luyck 27. Xavier Therry 28. Dirk Derudder 29. Valentine Potteau 30. Els Verbrugghe 31. Claude Taelman