Geert Bourgeois als held ontvangen in Roeselare: “N-VA gaat voor inclusieve samenleving, Van Grieken leeft nog in vorige eeuw”

De duimen gaan omhoog voor N-VA in Roeselare. Geert Bourgeois was een gelukkig man. © SVK
Stefan Vankerkhoven

Op de tonen van Eltons John’s hit ‘I’m still standing’ is Izegemnaar Geert Bourgeois, de founding father van N-VA zondagavond als een held ontvangen in zaal Schiervelde in Roeselare, waar N-VA West-Vlaanderen verzamelde. Eenzelfde eer viel te beurt aan Sander Loones uit Oostduinkerke, lijsttrekker voor het Vlaams Parlement.

Geert Bourgeois, die zelf op de Europese lijst stond, was een gelukkig man en stelde: “Vanavond hebben de peilingen verloren, die hadden voorspeld dat het Vlaams Belang 30 procent van de stemmen zou halen.”

Drie redenen

“Er zijn drie redenen voor de overwinning van N-VA. Wij hadden het beste programma om uit de schuldenberg te geraken. Dat heeft het planbureau bevestigd. Daarnaast hebben onze militanten een sterke campagne gevoerd. Ten derde, de voorbije twee weken heeft onze voorzitter Bart De Wever tijdens de vele debatten herhaaldelijk Tom Van Grieken van het Vlaams Belang verslagen.”

“Met zijn verouderde opvattingen over gender en seksualiteit toonde Tom Van Grieken aan dat hij nog in de vorige eeuw leeft”

“Bart heeft duidelijk gemaakt dat de luide kreten van het Vlaams Belang hol zijn. Met zijn verouderde opvattingen over gender en seksualiteit toonde Tom Van Grieken aan dat hij nog in de vorige eeuw leeft. Welnu, N-VA gaat voor een inclusieve samenleving, wij sluiten niemand uit.”

Slimme West-Vlamingen

Federaal lijsttrekker Sander Loones voegde eraan toe: “De West-Vlamingen zijn slimme mensen. Ze beseffen dat een regering er is om te regeren, niet voor de postjes. Bijgevolg hebben ze de federale Vivaldi-regering afgestraft.”

“De Vlaamse regering moest ook enkele moeilijke knopen doorhakken. Denk maar aan Ventilus en het stikstofdossier. Daar hadden de kiezers begrip voor. Mijn eindconclusie? Brussel heeft meer West-Vlamingen nodig, hard werkende mensen die vooruit willen gaan…”