Man (57) rijdt door rood licht na Rammsteinconcert in Oostende, rijdt wagen aan en gaat door het lint: 3 mensen naar het ziekenhuis

Archiefbeeld
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Vrijdagavond was er wat tumult ter hoogte van het Petit Paris in Oostende. Kort nadat het concert van Rammstein afgelopen was en de uittocht bezig was, reed een 57-jarige bestuurder door het rode licht en botste daardoor op een ander voertuig. Drie mensen werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

De uittocht na het concert van Rammstein verliep iets moeizamer ter hoogte van het Petit Paris, vlak bij het centrum van Oostende. Door een ongeval liepen de shuttlebussen van en naar de concertsite vertraging op. Aan de basis lag een 57-jarige man die omstreeks 23.30 uur met zijn wagen door het rode licht gereden was. “Hij deed dat aan hoge snelheid”, zegt Eline Goeminne, woordvoerder bij de Oostendse politie.

Iets verderop kwam de man tot stilstand nadat hij achteraan een wagen was ingereden. “De man die door het rood reed, zat alleen in zijn wagen. In de aangereden wagen zat een vrouwelijke bestuurder en een passagier”, legt Goeminne uit.

“De twee vrouwen werden naar het ziekenhuis gebracht ter controle. Een andere persoon die de feiten zag gebeuren en onder de indruk was, werd eveneens naar het ziekenhuis gebracht.”

De man ging na het ongeval compleet door het lint. “Een getuige verklaarde dat de man op de motorkap van de aangereden wagen stond te springen en hij zou ook op het voertuig geslagen hebben. Uit de ademtest en de speekseltest bleek de man echter niet onder invloed te zijn.”

“Onze politiemensen ter plaatse probeerden de man te bedaren, maar dat verliep vrij moeizaam. Heel even was er sprake om de man toch mee te nemen, maar hij beloofde nadien om zichzelf in het ziekenhuis aan te melden om zich vrijwillig te laten opnemen.”

De brandweer kwam ter plaatse om de rijbaan vrij te maken. De wagen die werd aangereden liep behoorlijk wat schade op en moest worden getakeld. De politie deed de nodige vaststellingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier