Jonge voetballer (21) zwaargewond na klap tegen boom: “Hij reed te snel, hopelijk kunnen ze zijn carrière redden”

De klap moet enorm geweest zijn als je het wrak ziet. © JH
Redactie KW

Een 21-jarige beloftevolle voetballer is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval in Lampernisse (Diksmuide). Dylan M. uit Middelkerke reed aan hoge snelheid met zijn Mini tegen een boom, kantelde en moest 70 meter verderop bevrijd worden door de brandweer uit het wrak. Hij raakte zwaargewond aan zijn linkerbeen. “Helaas heb ik hem al vaker gezegd trager te rijden. Hopelijk kan zijn carrière nu gered worden”, reageert schoonvader Mike Demunck.

Het zware ongeval gebeurde om 15 uur op de Alveringemstraat in Lampernisse (Diksmuide). Dylan M., een beloftevolle middenvelder van KSV Diksmuide was in zijn Mini Cooper S onderweg richting Izenberge. In een bocht reed hij aan hoge snelheid rechtdoor en belandde links in de zachte berm. De auto denderde door en daarna knalde hij met de zijkant van de wagen zwaar op een boom. De klap was immens. Het linkervoorwiel van de Mini brak af, waarna de stuurloze auto begon te tollen, over de kop ging en liefst 70 meter verder totaal verhakkeld op zijn dak eindigde in de zachte berm. De auto schampte daar ook nog een elektriciteitspaal.

Drie kwartier gekneld

Er waren geen getuigen van het ongeval maar de hulpdiensten konden snel gebeld worden. De politie, een ziekenwagen, een MUG en de brandweer van Lo-Reninge snelden ter plaatse. “De jongeman was aanspreekbaar maar zat vast in het voertuig”, zegt kapitein John Denbraeve van post Lo-Reninge. “Zelf zat hij niet geklemd maar omdat de auto zo zwaar beschadigd was kon hij er onmogelijk uitgehaald worden. De MUG-arts diende hem eerst de nodige pijnstilling toe waarna we een deur hebben opengeknipt om hem te kunnen bevrijden. Daarna werd hij op een akker gestabiliseerd.” De man zat uiteindelijk drie kwartier vast in het voertuig. Hij werd met zware verwondingen aan het been naar het ziekenhuis gebracht. Gelet op de enorme impact, mag hij van geluk spreken dat de gevolgen niet ernstiger zijn.

Carrière redden

Dat beseft ook zijn schoonvader Mike Demunck uit Izenberge, die naar het ongeval kwam. “Die klap was echt enorm”, zegt Mike. “Het is duidelijk dat hij véél te snel reed en eerlijk: ik heb het hem al meermaals gezegd dat hij trager moet rijden. Dylan is een goeie kerel, goeie voetballer ook maar dit moet nu echt een lesje zijn voor hem. Hij heeft altijd gevoetbald op hoog niveau, in de jeugd bij KV Mechelen. Hij verhuisde een tijdje geleden naar Middelkerke en is samen met mijn dochter. Hij was ook op weg naar Izenberge. Nu speelt hij bij KSV Diksmuide en hij was zelfs heel tevreden over de recente fusie met KV Oostende, zodat hij terug op hoger niveau kan spelen. Maar de verwondingen aan zijn been zien er echt erg uit. Hopelijk kunnen ze zijn carrière redden.”

De Alveringemstraat was lange tijd afgesloten voor het verkeer. Er moesten ook heel wat brokstukken geruimd worden. De politie Polder maakte met een drone beelden maar er werd geen deskundige aangesteld. (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier