Belgisch kampioen Jani Peiren aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen

Jani Peiren uit Bredene verkeerde nochtans in supervorm. © gf
Stefan Vankerkhoven

Woensdag is wielrenner Jani Peiren (24) uit Bredene, een militair, tijdens een training door een auto aangereden langs de Sint-Pieterskaai in Brugge. Hij werd met een sleutelbeenbreuk en twee gebroken ribben opgenomen in het AZ Sint-Jan. Zondag werd hij nog Belgisch kampioen bij de elite 3.

“Mijn zoon Jan was nochtans in goede vorm. Hij heeft zaterdag nog een koers gewonnen in Stalhille”, zucht zijn moeder Bianca De Bel. Jani Peiren, eliterijder zonder contract, die als militair actief is bij Defensie in Zeebrugge, had in Damme afgesproken met enkele collega wielrenners voor een trainingsrit.

Zware val

“Hij reed langs de Sint-Pieterskaai op het dubbelrichtingsfietspad, toen een auto die een zijstraat wou inslaan, hem de pas afsneed. Jani heeft nog alle remmen dichtgegooid, maar kon een aanrijding niet meer vermijden. Hij kwam zwaar ten val en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gevoerd.”

“Dat dubbelrichtingsfietspad in Brugge, met al de inritten van die winkels, is zeer gevaarlijk! Naast twee gebroken ribben heeft hij een sleutelbeenbreuk. Donderdag of vrijdag wordt hij geopereerd. Mijn zoon mag wellicht een streep zetten onder zijn seizoen. En dat een week voor zijn 25ste verjaardag! Er wacht hem nu drie maanden revalidatie.”

WK in Denemarken

“Normaal gezien mag hij over drie weken opnieuw op rollen beginnen fietsen, maar zeker niet op de weg. Jani was erop gebrand om volgende maand mee te gaan op buitenlandse stage met de militaire ploeg, ter voorbereiding van het WK in Denemarken. Dat valt nu in het water”, aldus Bianca De Bel.

Jani Peiren, een brok graniet uit Bredene, was aan een uitstekend seizoen bezig. Hij won in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo en kroonde hij in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier