Auto knalt tegen geparkeerde wagen tijdens ochtendspits in Ieper, bestuurster (20) naar ziekenhuis

De wagen verloor een voorwiel. © TP
Redactie KW

In Ieper gebeurde donderdagochtend een ongeval op een invalsweg. Dat zorgde voor beperkte hinder tijdens de ochtendspits. Een vrouw van 20 werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Brandweer Westhoek werd donderdag even na 7:00 uur opgeroepen voor een voertuigbrand op de Poperingseweg, een invalsweg tot het centrum van Ieper. In de buurt van het kruispunt met de Capucienenstraat was een ongeval gebeurd.

“Een auto was achteraan ingereden op een voertuig dat geparkeerd stond langs de Poperingseweg”, zegt brandweerkapitein Dirk Vandekerckhove. “Door het in werking treden van de airbags, zowel aan de zijde van de bestuurder als aan de kant van de passagier, raakte de voorruit beschadigd en kwam er rook uit de auto. Maar van brand was geen sprake.”

Ochtendzon

De 20-jarige bestuurster die mogelijk verblind raakte door de laagstaande ochtendzon, werd overgebracht naar het ziekenhuis. De verwondingen zouden meevallen. Haar auto was zwaar beschadigd en verloor het rechter voorwiel. De aangereden bestelwagen liep vooral schade op bij het linker achterwiel.

Verkeershinder

De brandweer zorgde voor signalisatie op de Poperingseweg en regelde het verkeer bij het kruispunt met de Capucienenstraat in afwachting van de takelwerken. “Op die manier kon de ochtendspits op een veilige manier verlopen”, aldus Vandekerckhove. “Het verkeer mocht afwisselend passeren op een van de twee rijstroken ter hoogte van de plek van het ongeval.”

(TP)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier