Brandweer heeft uren werk om oliespoor van liefst 15 kilometer tussen Houthulst en Lo-Reninge op te ruimen

Redactie KW

De brandweer van Houthulst en Lo-Reninge waren donderdag liefst vijf uren in de weer om een 15 kilometer lang oliespoor op te ruimen. Dat liep van Houthulst tot voorbij Reninge. “We hadden heel wat werk om alles op te ruimen”, zegt brandweerkapitein Lode De Keyser.

De eerste melding van het oliespoor kwam rond 9.30 uur binnen. In de 7de Geniestraat in het centrum van Houthulst werd daar een flink oliespoor opgemerkt waarvan aanvankelijk gedacht werd dat die twee kilometer lang was. Het ging niet zomaar om enkele druppels, maar om een aanzienlijke hoeveelheid olie. Toen de brandweer van Houthulst alles begon op te ruimen, merkten ze dat het spoor veel langer was dan gedacht. “We zijn begonnen met een brandweerwagen voorop te sturen met een soort ontvetter mee om dat op het product te gieten”, zegt brandweerkapitein Lode De Keyser.

Vijf uur werk

“Daarna reden we met de tankwagen over het traject om alles weg te spoelen. Maar het spoor liep uiteindelijk door via de Drie Grachtensteenweg tot voorbij de kerk van Reninge. In totaal 15 kilometer lang. We riepen een tankwagen van post Lo-Reninge ter plaatse om mee te helpen. Uiteindelijk zullen we vijf uren in de weer geweest zijn en verbruikten we flink wat product.” De politie is een onderzoek gestart naar de vervuiler. (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier