Onderhoudstechnicus (49) loopt dubbele armbreuk op bij arbeidsongeval in Wielsbeke, arbeidsauditoraat laat zaak onderzoeken

© iStock
Redactie KW

Op woensdag 19 juni vond iets na 8 uur ‘s morgens een arbeidsongeval plaats in een recyclage- en afvalverwerkend bedrijf aan de Vaartstraat in Wielsbeke. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Kortrijk in een persbericht van het arbeidsauditoraat.

Het slachtoffer is een 49-jarige onderhoudstechnicus uit Waregem. Hij werd door een collega-operator aangetroffen, toen hij met zijn linkerarm vastzat in de doseerinstallatie van de productielijn.

De brandweer kon het slachtoffer uit de machine bevrijden. Hij werd overgebracht naar het AZ Groeninge, waar hij in de loop van de namiddag werd geopereerd. In het ziekenhuis was immers vastgesteld dat de man een dubbele armbreuk had opgelopen.

Onderzoek

Het arbeidsauditoraat Gent, afdeling West-Vlaanderen laat de zaak onderzoeken, vermits er onduidelijkheid blijkt over de precieze omstandigheden van het arbeidsongeval. De machine werd in beslag genomen en er kwam een sociaal inspecteur van de dienst Toezicht Welzijn op het Werk ter plaatse. Het onderzoek wordt toegespitst op diverse facetten die verband houden met de arbeidsveiligheid en werknemerswelzijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier