Stad Izegem lanceert proefproject met‘pizzavuilnisbakken’: “Ontworpen door onze eigen medewerkers”

Schepen Caroline Maertens met enkele enthousiaste jongeren aan de pizzavuilnisbak ter hoogte van de bieb. © gf
Wouter Vander Stricht

Het aantal vuilnisbakken op het openbaar domein is in Izegem de voorbije jaren uitgebreid met maar liefst 85 extra vuilnisbakken. Daar komen nu ook twee pizzavuilnisbakken bij. “Met de juiste vuilnisbak op de juiste plaats willen we onze stad nog netter houden”, vertelt schepen van openbaar domein Caroline Maertens.

“Pizzadozen zijn meestal te groot voor reguliere vuilnisbakken. Daardoor blijven ze helaas vaak rondslingeren. Daar willen we nu komaf mee maken. Onze eigen medewerkers ontwikkelden pizzavuilnisbakken die aangepast zijn aan de dozen, met een gleuf waarin de dozen perfect passen”, legt schepen Caroline Maertens uit. Je kan al twee pizzavuilnisbakken vinden op de Grote Markt: eentje op het pleintje voor de bibliotheek en eentje tegenover supermarkt Delhaize. “Het gaat voorlopig om een proefproject van zes maanden. Als die proefperiode succesvol blijkt, kunnen we het aantal pizzavuilnisbakken nog uitbreiden naar andere locaties”, vertelt schepen Caroline Maertens.

Aantal vuilnisbakken fors uitgebreid

De afgelopen zes jaar plaatste de stad bovendien 85 extra vuilnisbakken op het openbaar domein en nog eens 84 vuilnisbakken werden vernieuwd. “In totaal zullen er tegen 2025 maar liefst 255 vuilnisbakken op ons openbaar domein staan, met een kostenplaatje van 120.000 euro. Met deze forse investeringen willen we verder werken aan een nog netter Izegem”, besluit schepen Caroline Maertens. Vier medewerkers staan ook in het voor het ledigen van de vuilnisbakken, sinds begin dit jaar werd zo al 45.000 kg afval opgehaald.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier