Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen

De bushalte op het Rameplein in Tielt zal plaats ruimen voor een kleine nieuwe openbare groenzone. © WMe
Redactie KW

De bushalte op het Rameplein in Tielt, die sinds de invoering van het nieuwe mobiliteitsplan niet meer bediend wordt door De Lijn, zal half augustus plaats ruimen voor een kleine nieuwe openbare groenzone. Ook elders in de stad staan enkele onthardingsprojecten gepland.

De bestaande busstroken zullen onthard worden en er komen twee zitbanken en twee bomen, omzoomd door een haag. De werken starten half augustus en zullen twee tot drie weken duren. De bomen kunnen buiten het plantseizoen aangeplant worden omdat er tijdens de kweek een speciale techniek gebruikt werd.

“Nog op vlak van ontharding zorgen we voor extra groen ter hoogte van het rondpunt aan de monding van de Oude Pittemstraat”, legt bevoegd schepen Vincent Byttebier (CD&V) uit. “Daar maken de klinkers plaats voor een plantvak van zo’n 30 vierkante meter met vaste planten en een boompje. Tot slot gaan we ook voor ontharding op de hoek van Kanegem-dorp en de Neringenstraat. Daar breken we een strook van 100 vierkante meter op en komt er een nieuwe groene border. De bestaande bomen behouden we en er verdwijnen geen parkeerplaatsen.” (SV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier