Na de pizzavuilnisbakken zijn er nu de hondenpoepbuizen in Izegem (en ook die zijn van eigen makelij)

De technische dienst van de stad Izegem ontwierp zelf de hondenpoepbuizen die de goedkeuring kregen van schepenen Lisbet Bogaert en Caroline Maertens. © gf
Wouter Vander Stricht

Het is de Stad Izegem duidelijk menens als het om (zwerf)vuil gaat. Na de pizzavuilnisbakken in het centrum van de stad, pakt men nu ook met hondenpoepbuizen. Daar kunnen hondenbaasjes de poepzakjes in kwijt en hoeven ze die niet voortdurend bij te houden op hun wandeling. Ook dit gaat om een proefproject.

De stad plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen. “Veel mensen ergeren zich terecht aan achtergelaten hondenpoep. Hondenpoep opruimen is nochtans een kleine moeite én verplicht. De meerderheid van de hondenbaasjes houdt zich netjes aan de regels, maar het wordt toch nog te vaak vergeten. Hondenpoep zomaar achterlaten wordt niet getolereerd”, vertelt schepen van dierenwelzijn Lisbet Bogaert.

Op strategische locaties

Je wandeling verderzetten met een vol hondenpoepzakje in de hand is ook niet zo aangenaam. Daarom plaatst de stad hondenpoepbuizen op locaties waar veel hondeneigenaars passeren. De hondenpoepbuizen werden door de technische dienst van de stad ontworpen en bestaan uit pvc-buizen. De buizen hebben een kleine opening, om te vermijden dat er bijvoorbeeld huishoudelijk afval in gegooid wordt. De hondenpoepbuizen zijn een aanvulling op de meer dan 250 vuilnisbakken op het openbaar domein. “Je vindt de hondenpoepbuizen verspreid op het grondgebied, aan de hondenweide aan Wandel op de Mandel, de hondenweide aan Rhodesgoed, het Blauwhuispark en aan het trainingsveld van hondenschool De Natte Neus op de vrijetijdssite”, vertelt schepen van groenbeleid Caroline Maertens

Het gaat om een proefproject van 6 maanden. Bij een positieve evaluatie worden er ook op andere locaties hondenpoepbuizen geplaatst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier