Mollenvanger Marc Denys blikt vooruit op de finale: Michaël blijft mijn Mol

Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

De Mol heeft ons Sicilië doen ontdekken op een onnavolgbare manier. We leerden nieuwe, leuke mensen kennen, waarvan we straks eindelijk gaan weten wie van dit tiental ons al die tijd om de tuin heeft geleid. De zoektocht naar de saboteur vond ik dit jaar nog moeilijker dan anders. Ik heb een tijdje verkeerdelijk mijn pijlen gericht op Senne, maar de afgelopen weken zag ik eindelijk het licht. Michaël is een goedlachse, leuke, sympathieke kandidaat, maar na het herbekijken van alle afleveringen zie ik nu iemand die het spel meesterlijk naar zijn hand kan zetten.

Zondag 12 mei is het eindelijk zover: de finale van De Mol. Zonder Charlotte, die zonder 2 pasvragen de duimen moest leggen tegen de 3 mannen. Wie heeft de groep zeven weken lang gesaboteerd: Senne, Bernard of Michaël? Hierbij vindt u mijn finaal overzicht van alle finalisten.

BERNARD (33) – leerkracht

Al zeven afleveringen lang schrijf ik over Bernard dat hij het spel fantastisch speelt. De leerkracht uit Melle is iemand die ik echt NOOIT heb verdacht. Afgelopen zondag vond hij de Pinokkio en hij bezorgde het juiste adres aan de koetsier, waardoor hij, samen met Senne, nog net op tijd aankomt bij het poppentheater. En geloofde jij zijn verhaal over dat partijtje voetbal met Rode Duivel en AS Roma-ster Romelu Lukaku? Deze herinnering nemen ze Bernard echt nooit meer af en het leverde hem bovendien twee pasvragen op.

Voor de volledigheid toch nog een overzicht van zijn opmerkelijkste acties voor de Bernard-believers:

Aflevering 1: hij duikt stiekem twee vraagtekens en een molboekje op. Zonder vraagtekens, die uiteindelijk verdubbelaars blijken te zijn, krijgen we achteraf geen uitleg van Gilles over de nieuwigheid van dit seizoen.

Aflevering 2: Bernard zet als eerste beheerder van de verdubbelaars de troef in bij de verkeerde opdracht. Er wordt geen geld verdiend.

Aflevering 3: het ophalen van de geldtassen, samen met Coco, is geen succes. Bernard zit daarna samen met Michaël in een Piaggio Ape en er wordt opnieuw geen geld verdiend. Charlotte liegt staalhard en de mannen ogen te zenuwachtig.

Aflevering 4: hij kart sneller dan de Italiaanse kampioen en wint de race. Campione!

Aflevering 5: hij herkent de pasta van zijn moeder niet. De opdracht mislukt daardoor!

Aflevering 6: hij biedt het hoogste bedrag om de stem van de Mol te mogen horen.

Aflevering 7: Bernard heeft duidelijk schrik om zijn molboekje kwijt te spelen.

SENNE (28) – sociaal werker

Toegegeven, ik heb hem ook een tijdje verdacht! Senne, de volbloed Kempenzoon, heeft het spel echt fantastisch gespeeld en ik verdenk hem ervan stilletjes fan te zijn van Bart, de verliezende finalist uit het molseizoen in Griekenland. Onder het motto ‘het doel heiligt de middelen’ had de advocaat toen in het spel bijna altijd de meeste invloed met zijn gedrag en acties. Hij loog en bedroog (af en toe, denk aan dat bod van meer dan 10.000 euro op de eerste vrijstelling), maar vooral… hij genoot. En net als Bart haalt Senne de finale, hoe mooi kan het leven wel niet zijn? Vergeet ook niet dat de doos van Pandora uit datzelfde seizoen kwam en alles komt dus ooit terug!

Vraagje: geloofde jij dat Senne in het huis van Bernard was in Melle? Om daar in bad te gaan met de mama van Bernard? Terug een onwaarschijnlijk verhaal, maar het bleek 100% waarheid en het leverde Senne twee pasvragen op.

Voor de volledigheid toch nog een overzicht voor de Senne-believers:

Aflevering 1: hij duikt een vraagteken open en bloot op, samen met een molboekje. Zonder vraagtekens, die uiteindelijk verdubbelaars blijken te zijn, krijgen we achteraf geen uitleg van Gilles over de nieuwigheid van dit seizoen.

Aflevering 2: hij komt te laat aan bij het ontbijt. Een dame met een schildpad-tattoo boven haar enkel neemt hem mee en Senne komt alleen vast te zitten op de derde verdieping van de toren van een kasteel. Later vormt hij een duo met Michaël. Midden in de nacht openen ze de doos van Pandora. Er wordt geen geld verdiend, meer zelfs… er verdwijnt geld uit de pot!

Aflevering 4: Senne kart als een echte kampioen, de Italiaanse kampioen ziet sterretjes. Maar hij stopt een rondje te vroeg. Op aangeven van Michaël of was dit zijn eigen beslissing?

Aflevering 5: Senne denkt aan zijn mama (hoe mooi om deze twee met elkaar bezig te zien) en kiest voor een weekendje Amsterdam in plaats van voor een pasvraag. Hij geeft vervolgens de laatste verdubbelaar door aan Lynn, die daarna het rode scherm te zien krijgt.

Aflevering 6 en 7: geen verdachte acties.

MICHAËL (41) – boomverzorger

Al een heel seizoen zitten hij (en Senne) op de plaats waar het meeste geld te verdienen of verliezen valt. De eerste afleveringen viel mijn oog achtereenvolgens op Charlotte en Senne, maar hoe kleiner de groep wordt, hoe meer de acties van de boomverzorger beginnen op te vallen! Afgelopen zondag lijkt hij tijdens de voorbereiding wel een natuurtalent als poppenspeler. Maar als het om de knikkers draait, laat Michaël het afweten, de boomverzorger heeft last van plankenkoorts. En ook in de tweede opdracht valt hij voor de aandachtige kijker door de mand. Bij het doorprikken van al dan niet waargebeurde verhaaltjes heeft hij opeens Romelu Lukaku zien voetballen op zijn tv-scherm in zijn kamer. Nu weten we ook direct waarom Michaël eerst mocht beginnen, anders kon hij dat leugentje van die wedstrijd mét onze topspits niet brengen. Betrapt, Michaël!!!

Een beknopt overzicht van zijn mol-acties:

Aflevering 1: hij hangt in een rood zwemvest aan de boot en moet zichzelf in één minuut voorstellen. Het is Michaël die iedereen ophoudt, het lukt hoegenaamd niet.

Aflevering 2: hij vormt een duo met Senne. Midden in de nacht openen ze de doos van Pandora. Er wordt geen geld verdiend, meer zelfs… er verdwijnt geld uit de pot!

Aflevering 3: de boomverzorger zit samen met Bernard in een Piaggio Ape en er wordt weer geen geld verdiend. Charlotte liegt staalhard en de mannen ogen te zenuwachtig.

Aflevering 4: als loodgieter ondervindt hij serieuze problemen met de buizen van de waterleiding. Daarna volgt op het racebaan een heel gedurfde sabotage: een winnende Senne haalt hij vanuit de toren zomaar aan de kant in zijn race tegen de Italiaanse kampioen. Bij een volgende opdracht nam boomverzorger dan maar snel wat gas terug. Voor één keer slaagt hij erin om individueel een geldbedrag binnen te halen: zijn pizza zonder ananas haalt als enige de eindmeet, 500 euro verdiend!

Ter info: als je mijn tips gelezen hebt om de Mol te ontmaskeren, weet je dat ‘geld verdienen’ een belangrijke waardemeter is: Michaël verdient het minst van alle drie.

Aflevering 5: hij houdt de zware balken net niet lang genoeg tegen.

Aflevering 6: hij wint de veiling met zijn bod van 2.600 euro en kan zijn eigen stem gaan beluisteren. Weg zijn de 3.000 euro die Gilles De Coster hen net gaf.

Verdiend: 3.920 euro (groepspot na 7 afleveringen: 19.160 euro)

Beste spelers (en verdiende finalisten): Bernard en Senne

De Mol: Michaël

Ben ik zeker? Zeker niet. Hoe meer kennis hoe meer twijfel! Aftellen tot zondag!.

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollengroetjes,

Marc Denys

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit jaar zijn licht schijnen over de nieuwe reeks van De Mol. Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep