Janne Desmet verlegt grenzen in de woestijn voor ‘De Expeditie: Namibië’

De kandidaten van de expeditie met uiterst links Janne Desmet. © Play4
Bert Vanden Berghe

Na het doorstaan van de ijzige kou van Groenland, wagen acht nieuwe expeditieleden zich aan de hitte van Namibië voor het Play4-programma. Eén van hen is actrice Janne Desmet.

Samen met ex-doelman Frank Boeckx, acteurs Willem De Schryver en Tom Van Dyck, tv- en radiomaker Linde Merckpoel, presentatrice, actrice en zangeres Nathalie Meskens, advocaat Omar Souidi en radio- en online host Flo Windey gaat Janne de uitdaging aan doorheen de oudste en ruigste woestijn op aarde: de Namib-woestijn in Namibië. Ze trotseren dit niemandsland te voet over nooit eerder gebruikte paden en met een loodzware woestijnkar. Expeditieleiders Henk-Jan Geel (op groepsfoto) en Koen De Leeuw die er beiden ook in Groenland bij waren, begeleiden de groep. ‘De Expeditie: Namibië’ wordt een tocht onder de genadeloze zon waarbij temperaturen kunnen oplopen tot 54°C.

Janne Desmet is van geen kleintje vervaard, benieuwd of ze ook de woestijn de baas kan.
Janne Desmet is van geen kleintje vervaard, benieuwd of ze ook de woestijn de baas kan. © Play4

De hitte in Namibië vormt niet alleen een fysiek gevaar voor de expeditieleden, maar ook mentaal worden ze zwaar op de proef gesteld tijdens deze extreme tocht. Te midden van uitgestrekte woestijnlandschappen en reusachtige duinen worden ze geconfronteerd met hun eigen grenzen en die van de groep. Terwijl ze onvergetelijke momenten beleven, sluiten ze innige vriendschappen, delen ze ervaringen, zoeken ze hun limieten op en verleggen ze grenzen. Kortom, het wordt een once in a lifetime ervaring voor alle deelnemers.

Janne Desmet kennen we als actrice, die niet alleen straffe dingen deed op theater – van Studio Orka tot Het Eenzame Westen – maar ook op televisie. Zo kennen we haar van Studio Tarara, Patrick, De Twaalf, Albatros, De Familie Claus, Beau Séjour, Chantal, De Club, J’aime la vie, Holy Rosita en Hawa & Adam.

De startdatum van ‘De Expeditie: Namibië’ op Play4 wordt later meegedeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier