‘Björn in the USA’ grote winnaar Belgian Podcast Awards 2024

© VRT

De VRT-podcast ‘Björn in the USA’ is de afgetekende winnaar van de Belgian Podcast Awards 2024. De podcast van Amerikacorrespondent Björn Soenens werd zowel gesmaakt door het publiek als de jury en sleepte de titel van ‘Best History Podcast 2023’ in de wacht. Met ‘X and O’s’, de basketbalpodcast van Friends of Sports, won ook voor het eerst een niet-voetbalpodcast de prijs voor ‘Best Sports Podcast’.

Andere winnaars van de derde editie van de Belgian Podcast Awards waren ‘Achter de schermen’ (Best Comedy Podcast), ‘Miljonairsvrouwen’ (Best Business Podcast), ‘Feminitea Podcast’ (Best French Language Podcast), ‘Choose Life!’ (Best Human Stories Podcast), ‘Batavia’ (Best Entertainment Podcast), ‘Buikgewoel’ (Best Kids & Family Podcast), ‘De 7’ (Best News & Politics Podcast), ‘Transmission’ (Best Science & Tech Podcast), ‘Kinderen van de Kerk’ (Best Society & Culture Podcast), ‘De Kroongetuigen’ (Best True Crime), ‘Alcohol Alarm!’ (Best Wellbeing Podcast) en ‘De verdwenen SS’er’ (Prijs van Oranje Podcast).

Daarnaast waren er ook nog prijzen in de ‘Independant Categories’ voor ‘Who doesn’t love Chopin nocturnes’ (Best Independant Story), ‘Student @ Night’ (Best Independant Studio Podcast) en ‘Rebelle’ (Best Non-Profit Production). Dat zijn podcasts van instellingen/individuen die niet gemaakt zijn met subsidies en ook geen deel uitmaken van een groter mediahuis of mediagroep.

De Belgian Podcast Awards werden voor de derde keer uitgereikt. Met 300 inzendingen, waarvan 80 procent nieuwkomers in vergelijking met het jaar voordien, en 57.000 stemmen, gaat het om een recordeditie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier