B&B Stee 23 uit Oostkamp is maandag te zien in ‘Met Vier in Bed’

Inge Jacobus en Bruno Declerck zijn trots op B&B Stee 23. (foto GST)
Redactie KW

Maandag 8 juli is B&B Stee 23 te zien in het VTM-programma Met Vier in Bed. In de groene en rustgevende omgeving van het Kampveld ligt B&B Stee 23 in de Papenvijversstraat 23, uitgebaat door Inge Jacobus (51) en Bruno Declerck (53). Zes jaar geleden is de B&B open gegaan na een grondige renovatie van de verschillende gebouwen. Ze hebben vier tweepersoonskamers en één driepersoonskamer.

De B&B wordt hoofdzakelijk gerund door Inge, die destijds een carrièreswitch gemaakt heeft. “Ik werkte als kinderverzorgster bij Pietje Pek, maar al lang speelde het idee om iets voor onszelf te beginnen. Ik heb zes jaar Spermalie achter de rug, dus we wilden iets in de horeca doen. Toen we dit pand op het oog kregen, begonnen we te dromen”, vertelt Inge.

De B&B straalt de rust uit die ook de bosrijke omgeving biedt. “Een van onze sterke troeven is dat we op een kruispunt van verschillende fietswegen liggen. Ze stellen ook alles in het werk om onze klanten rust en gezelligheid te bieden. Dat hopen we ook te laten zien in het programma. We zijn een zuivere B&B en serveren enkel een mooi verzorgd ontbijt”, aldus Inge.

Twijfels

Hun deelname aan het VTM-programma is wel een werk van lange adem geweest. Niet lang na de opening van de B&B logeerde een productiemedewerker van het programma er. Hij vertelde bij zijn afscheid dat hij Stee 23 zou inschrijven zodra hij terug op de redactie kwam.

“We kregen later het bericht dat onze deelname nog niet voor meteen zou zijn. We twijfelden toen wel of we onze kandidatuur niet weer zouden intrekken. Ook toen we uiteindelijk voor deze editie geselecteerd waren, rezen er weer de twijfels. Zouden we wel meedoen? Hoe zullen ze ons in beeld brengen? En wat met onze West-Vlaamse tongval? Maar goed, we hebben het toch gedaan en oprecht van de opnameweek genoten. We zijn blij dat we meegedaan hebben. Nu is het zenuwachtig uitkijken naar onze eerste uitzending op maandag en zeker ook naar de finale op donderdag.”

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier