Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand”

Pieter Warlop van de automatenshop Twenty4Seven. © LBR
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Op zaterdag 29 juni opende Pieter Warlop de automatenshop Twenty4Seven. Met de automatenshop krijgt het voormalige kantoor van Liantis, na een paar jaar leegstand, een nieuwe bestemming. De shop vind je in het centrum van Poperinge, Burg. Bertenplein 10.

“Het is een concept dat inspeelt op de behoefte aan verse en gemakkelijk toegankelijke producten zoals brood, verse soep, afhaalmenu’s en slaatjes. Ook voor de zoetebekken en kinderen is er snoep, frisdrank, chocolade en pralines aanwezig. De shop zal 24 uur per dag, 7 dagen per week open zijn”, legt initiatiefnemer Pieter Warlop uit.

Liantis

“Mijn vader en ik hadden op deze locatie meer dan 20 jaar een kantoor. “Toen de zaak in 2015 werd overgedragen aan Liantis en ik in dienst trad als administratief medewerker, hadden we nooit gedacht dat het gebouw uiteindelijk leeg zou komen te staan. We hebben intensief gezocht naar huurders, maar zonder succes.” Liantis verhuisde in 2021 opnieuw naar hun oude gebouw gelegen aan de Deken de Bolaan.

“De leegstand van het pand zette me aan het denken over alternatieve invullingen. Het idee van een automatenshop begon vorm te krijgen door de coronacrisis. Mensen mochten niet naar buiten en konden amper gaan winkelen”, legt Pieter uit.

“Het concept van Twenty4Seven is eenvoudig maar doeltreffend: via acht automaten kunnen klanten op elk moment van de dag hun inkopen doen, zonder gebonden te zijn aan de openingstijden van traditionele winkels. We hebben gekozen voor kwalitatief hoogwaardige producten om versheid en smaak te garanderen.”

Bpost

Naast de automaten wordt Twenty4Seven ook een afhaalpunt voor pakjes van bpost. “Een extra gemak voor bewoners en bezoekers van Poperinge. De opening van de automatenshop betekent niet alleen een nieuwe start voor het leegstaande pand, maar ook een innovatieve toevoeging aan het aanbod in Poperinge. We hopen dat Twenty4Seven een positieve impact zal hebben op de buurt en dat het voor zowel inwoners als bezoekers een handige en betrouwbare bron van verse producten zal worden”, aldus Pieter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier