Kookwinkel Cook and Dine opent de deuren: “Zorgen voor een nieuwe toets”

Karin Wijnhoven van Cook and Dine. © Davy Coghe
Redactie KW

Op vrijdag 10 mei opent Karin Wijnhoven kookwinkel Cook and Dine in de Geldmunstraat 16. “Hier was jarenlang een van de drie winkels van Cook & Serve gevestigd”, zegt Karin. “We behouden het kwalitatieve aanbod keukenmateriaal en ‘gedekte tafel’, maar zorgen ook voor een nieuwe toets.”

Na een goeie twaalf jaar restaurant-hotel Oud Gemeentehuis in Oostkerke (Damme) te hebben uitgebaat, samen met haar echtgenoot Olivier Van Moffaert, is Karin Wijnhoven klaar voor een nieuwe uitdaging. Karin was eerder ook al actief in de modesector, zo werkte ze 17 jaar voor Olivier Strelli, maar nu richt ze zich op de branche van kookgerief en gedekte tafel. Ze opende namelijk de deuren van ‘Cook and Dine’ in de Geldmuntstraat 16 in de Brugse binnenstad. “Op dit adres was jarenlang een van de drie vestigingen van Cook & Serve gevestigd; ook een kookgeriefwinkel dus”, zegt Karin. “De uitbaters kozen er onlangs voor om de drie winkels afzonderlijk over te laten. De naam ‘Cook & Serve’ kon ik zelf niet gebruiken, want die ging mee met de overnemer van de vestiging in Leuven. Ik wilde wel graag de ‘cook’ in de naam behouden en heb er dan ‘Cook and Dine’ van gemaakt; die naam zegt eigenlijk ook alles.”

Kwaliteit

“Ik hou al altijd van kwalitatieve en mooie zaken – zo deed ik ook zelf de inrichting en decoratie van ons hotel destijds – dus toen mijn man opmerkte dat die zaak in de Geldmunstraat over te nemen stond, heb ik toegehapt”, gaat Karin verder. “In slechts enkele weken tijd hebben we de winkel helemaal opgefrist en vernieuwd. Bij Cook and Dine zal je dus terechtkunnen voor zowel functioneel keukengerief als voor alles voor de ‘gedekte tafel’. We blijven heel wat bekende, degelijke merken behouden – zoals Peugeot, GreenPan, Dagelijkse Kost en Wuesthof-messen – maar we zorgen zeker ook voor een vernieuwende toets, zeker voor wat betreft aankleding en decoratie van de tafel. De winkelbediende die hier al meer dan tien jaar actief is blijft, dus de vaste klanten van vroeger zien zeker een vertrouwd gezicht terug.” (PDV)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier