Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

De winnaars van de tweede editie van de Brugge Awards tijdens de gala-avond.
Redactie KW

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.

In het BMCC verzamelde maandagavond een pak schoon volk uit ondernemend Brugge voor de tweede editie van de Brugge Awards. Dit evenement in organisatie van Stad Brugge heeft als doel de Brugse ondernemers op een positieve manier in de kijker te zetten. De Onderneming van het Jaar werd als enige de avond zelf door het publiek gekozen. Die prijs ging naar ECS European Containers.

Voor het eerst werd ook een Lifetime Achievement Award uitgereikt. Die was voor Christine Waeyaert, die al decennia kapsalon Xantippe runt. Ze was en is kapster van tal van Bekende Vlamingen en mocht onlangs nog Herman Brusselmans van zijn wilde haren ontdoen.

Internationaal

De vzw Cactus Muziekcentrum kreeg dan weer de titel van Brugs Ambassadeur, omdat het met de cactus club en het festival Brugge ver buiten de landsgrenzen brengt. De award voor Shoppingbeleving is voor The Milky Way, een kinderkledingzaak met een inrichting die uniek is en geheel indruist tegen het clichébeeld.

Urbanisto van mechanisch ingenieur Benjamin Declercq wint dan weer de Start-up Award voor het ontwikkelen van de eerste modulaire fiets. Het kliksysteem maakt een fiets voor alle leeftijden mogelijk.

Verder is Ikologik de winnaar van de Tech Scale-up Award. Het bedrijf is een partner voor procesmonitoring in de industrie en brengt via software de prestaties van productie-installaties voortdurend in beeld.

De award Flavourite Bruges gaat naar Bar Ran en Mas Eatery, respectievelijk een cocktailbar en een Latijns-Amerikaans ogende bar met sharing streetfood van het ondernemende koppel Ran Van Ongevalle en Janah Van Cleven.

Boho Brunch kaapt de award voor Verrassende Horeca weg met hun smakelijke ontbijt, brunch/lunch en snoepgoed. De Green Award tenslotte is voor maatwerkbedrijf Sobo, dat onder meer recent nog investeerde in een wasstraat om herbruikbare bekers te reinigen.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier