Emma en Nigel vormen vijfde generatie in verzekeringskantoor Claeys in Izegem

Joris Claeys geeft de fakkel van zijn verzekeringskantoor door aan dochter Emma en haar man Nigel Casier. © foto Frank
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Na een carrière van 43 jaar geeft Joris Claeys (65) de fakkel van zijn verzekeringskantoor door aan dochter Emma (31) en haar man Nigel Casier (29). Zij vormen de vijfde generatie aan het roer van het bekende Izegemse kantoor.

Verzekeringen Claeys-Casier, zoals het verzekeringskantoor nu officieel heet, is op 1 juli met de nieuwe zaakvoerders uit de startblokken geschoten. Al gaat het eigenlijk meer om een nieuw hoofdstuk van een boek dat al in 1910 opengeslagen werd. Dat gebeurde toen door Henry Claeys, de bedovergrootvader van Emma.

“Hij was toen actief als landbouwer en werd aangesteld als plaatselijk agent van de onderlinge boerenverzekering tegen ongevallen”, weet Joris. “Hij hield kantoor in de beste kamer van zijn boerderij, die in de Slabbaardstraat-Noord lag. We zijn dus gegroeid uit het kader van de Boerenbond en zijn altijd zo gekend geweest.”

Goede opvolging

Na Henry nam overgrootvader Kamiel de stiel over. Daarna volgde Jozef Claeys, die het een eind samen met zijn broer Marcel deed. “Tot die laatste verhuisde naar Passendale en daar een gelijkaardig kantoor uitbouwde”, weet Joris. “Nu is mijn neef Joost daar nog actief, maar puur op boekhoudkundig vlak. Zelf stapte ik in 1981 in de zaak. We hebben jarenlang vier onderdelen gehad: de CERA-bank, het verzekeringskantoor, de boekhouding en het dienstbetoon. Sinds 1998, toen we ook verbouwden aan het Kerkplein, doen we enkel nog verzekeringen.”

Emma Claeys vervoegde in 2018 het familiebedrijf en is er actief als schadebeheerder. “Nu mijn vader 65 jaar is geworden, geldt de regel dat je binnen de sector op pensioen moet”, zegt ze. “Wij staan uiteraard klaar om de goede opvolging te verzekeren.”

Zelfstandig nest

Ze kan daarbij rekenen op de hulp van haar man Nigel Casier, die tot vorig jaar actief was als vertegenwoordiger voor een bedrijf in verwarmingen en airco’s. “Ik besloot mee in de zaak te stappen en me een jaar lang via opleidingen in de verzekeringsmaterie onder te dompelen”, zegt hij. “Uit verkennende gesprekken met mensen van KBC bleek dat ik de juiste vragen stelde en de materie lag me uiteraard ook wel. Bovendien stam ik zelf uit een zelfstandig nest met een lange familietraditie.”

Emma en Nigel kunnen blijven rekenen op de hulp van vaste medewerkers Kai Ovaere en Hermien Demunster en zullen ook de openingsuren van het kantoor wat uitbreiden. “Ik ben blij dat we dit familieverhaal nu met de vijfde generatie kunnen blijven verder zetten”, besluit Emma.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier