Groen licht voor nieuwbouw in Vissersstraat

Het nieuwbouwproject realiseert 16 woonunits. © Parallel Architecten
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Het lokaal bestuur heeft een omgevingsvergunning afgeleverd voor een nieuwbouwcomplex op de hoek van de Vissersstraat, Weststraat en Nieuwstraat. “De architecturale uitstraling van dit deel van het centrum wordt zo verder opgewaardeerd”, zegt schepen van Stedenbouw Patrick De Klerck (Open VLD).

Het terrein voor de nieuwbouw omvat vijf panden in de Vissersstraat, en een aangrenzend pand op de hoek van de Weststraat en de Nieuwstraat. De totale oppervlakte bedraagt 766,56 m2. “Daarvan is 561,08 m2 bestemd voor nieuwbouw en 205,48 m2 voor verbouwing. De bouwdiepte gaat van 15,06 tot 18,33 meter”, laat schepen van Stedenbouw Patrick De Klerck (Open VLD) weten.

De vijf panden in de Vissersstraat zullen volledig worden gesloopt, waarna er een nieuwe meergezinswoning wordt gebouwd die zal bestaan uit vier bouwlagen met een hellend dak. De kroonlijsthoogte is 12,41 meter, de nokhoogte 17,60 meter. Hieraan gekoppeld, omvat het project ook nog een interne verbouwing van het gelijkvloers van het aangrenzend pand op de hoek van de Weststraat en de Nieuwstraat. Ondergronds komt een kelderniveau met tien parkeerplaatsen voor auto’s en een fietsenstalling voor achttien fietsen.

Op de begane grond ten slotte, zal er plaats zijn voor twee handelsruimtes met de nodige bergingen, technische ruimtes en sanitair. In totaal worden er zo zestien nieuwe woonunits gerealiseerd op de site. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier