Bedrijvenpark Bazuin is goed voor 5,5 hectare aan nieuwe KMO’s in Roeselare

Bart Crabbe
Bart Crabbe Medewerker KW

De eerste steen werd gelegd van een nieuwe bedrijventerrein van bijna twintigduizend vierkante meter in de Nelekouter, een zijstraat van de Brugsesteenweg. Op het bedrijvenpark Bazuin zal er plaats zijn voor 69 KMO-units. “Dit project is een toonbeeld van hoe industrie en omgeving kunnen samen gaan”, klinkt het bij ontwikkelaar Hexagon.

Op de terreinen waar tot voor enkele jaren de gebouwen van weefgetouwen- en auto-onderdelenproducent Verbrugge waren gevestigd legde projectontwikkelaar Hexagon deze week de eerste steen voor een nieuw bedrijventerrein. Het 5,5 hectare grote terrein bevindt zich in de Nelekouter, een zijweg tussen de HUBO en het examencentrum langs de Brugsesteenweg.

“Na de afbraak van de bestaande gebouwen wordt de fabriekssite herontwikkeld tot een modern bedrijvenpark voor zowel start-ups als doorgewinterde ondernemers. Met Bedrijvenpark Bazuin zetten we een nieuwe standaard voor duurzame bedrijfsontwikkeling”, zegt Jelle Vandendriessche, bestuurder van Hexagon.

Innovatie

“We creëren niet alleen ruimte voor bedrijven om te groeien maar bouwen ook aan een gemeenschap waar innovatie en samenwerking centraal staan. Dit project is een toonbeeld van hoe industrie en omgeving hand in hand kunnen gaan ten voordele van de hele regio.”

Duurzaamheid is belangrijk bij ons nieuwe project Bazuin, aldus Jennis Desmet van projectontwikkelaar Hexagon.
Duurzaamheid is belangrijk bij ons nieuwe project Bazuin, aldus Jennis Desmet van projectontwikkelaar Hexagon. © Beel Stefaan Beel

Het nieuwe bedrijvenpark zal bestaan uit een aantal bedrijfsverzamelgebouwen, goed voor 69 KMO-units al dan niet in combinatie met een woning en een kantoorgebouw bestaande uit zes entiteiten. Dit resulteert in 19.851 vierkante meter aan ruimte om te ondernemen.

Strategisch

Het nieuwe bedrijventerrein ligt strategisch dicht bij het centrum van Roeselare en dicht bij de E403. Architectenbureau Goedefroo+Goedefroo staat in voor het duurzame ontwerp en een slimme toewijzing van de KMO-units zorgt ervoor dat elk bedrijf optimaal geplaatst wordt.

“We zullen veel aandacht besteden aan groenaanleg en aan het behoud van de lokale biodiversiteit. Het duurzame karakter wordt verder onderstreept door CO2-neutrale gebouwen, het gebruik van uitsluitend groene stroom, mogelijkheden voor zonnepanelen en laadpalen en een geoptimaliseerd regenwaterbeheer voor herbruik en infiltratie”, aldus nog de projectontwikkelaar Hexagon.

Donderdag werd de eerste steen van de eerste fase van Bazuin gelegd door burgemeester Kris Declercq. Van die eerste drie gebouwen is ondertussen meer dan helft al verkocht. (Bart Crabbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier