Zo leefden de Nudge Stars van TVH naar de triatlon van Izegem toe

© Gregory Van Gansen / Imagetting
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

In Izegem vindt morgen donderdag de alomgekende TVH Triatlon & Aquabike plaats. In het Waregemse bedrijf TVH organiseerden ze een heuse teambuilding rond het event. Twintig collega’s zijn onder professionele sportbegeleiding van Energy Lab al maanden om de uitdaging samen tot een goed einde te brengen.

‘Het initiatief Nudge Stars weerspiegelt waar ons Nudge-programma om draait: een actieve levensstijl zorgt voor een boost voor jezelf, maar ook andere collega’s raken geïnspireerd om meer te bewegen”, luidt het in het bedrijf. “TVH zet sterk in op gezonde beslissingen maken door de medewerkers een Nudge -een duwtje in de goede richting- te geven. Dat draagt uiteindelijk ook bij tot een betere werksfeer en meer werkgeluk.” Wij vroegen aan twee van die ‘stars’ om een week lang een dagboek bij te houden over hoe ze de balans vinden tussen werk, huishouden en trainen. Maak kennis met Angelique en Teo.

De week van Angelique

Angelique Decostere werkt sinds 2022 als Medewerker Productfotografie bij TVH in Waregem. Angelique ziet dit programma als een kans om haar leven drastisch te veranderen. Ondanks haar aanvankelijke aarzeling vanwege haar recente start bij TVH en haar onzekerheid over haar gewicht, ziet Angelique het programma als een manier om haar grenzen te doorbreken en een gezondere levensstijl aan te nemen.

Angelique ziet TVH Nudge Stars als de kans om haar leven te transformeren en kijkt ernaar uit om deze reis naar een gezonder en actiever leven te beginnen. Zo bereidde ze zich voor:

Zaterdag

5.45 uur: Vandaag is het vroeg opstaan, want er staat een 2,5 uur durende fietstraining op het programma. Na een stevig ontbijt vertrek ik met de elektrische fiets naar Harelbeke voor Coureur Café. Daar wacht mijn vriendin me op met mijn racefiets.

8 uur: Aangekomen in Harelbeke en na een groepsfoto met de andere Nudge Stars vertrekken we voor een rit van 55 km. Mijn vriendin rijdt mee met de elektrische fiets.

11.50 uur: We drinken nog iets in Harelbeke en keren huiswaarts voor een lunch met vrienden. Het is leuk om nog eens bij te praten en al snel is het 16 uur. Tijd voor een bezoek aan het 5-jarig bestaan van Bibox in Wielsbeke.

20 uur: Na een zonnig terrasje met de zonen keren we naar huis en eten we een boterham. De honden zijn enthousiast voor een wandeling, dus doen we nog een toertje.

Zondag

9 uur: Op zondag slaap ik uit. Daarna ga ik naar de bakker om lekkere koffiekoeken en ontbijten we met het gezin. De rest van de voormiddag doet mijn vriendin huishoudelijke taken terwijl ik boodschappen doe en de zonen naar de cross gaan.

12 uur: Het is tijd voor wat sport: 40 minuten zwemtraining. Daarna volgt een lichte lunch, klaargemaakt door mijn vriendin.

14 uur: Deze namiddag komt er wat volk langs. Mijn schoonmoeder komt koffie drinken en vrienden brengen wafeltjes die ze voor het goede doel verkocht hebben. Het is genieten in de tuin.

18 uur: Wat eten we vandaag? Spaghetti! Vanavond maak ik het eten klaar. De zonen zijn terug van de cross, dus we kunnen allemaal samen eten. De rest van de avond houden we het rustig.

Maandag

6.15 uur: Ik begin de dag met een wandeling met de honden. Wanneer ik terug ben, is mijn vriendin intussen ook wakker. Voor de drukte van de dag begint, genieten we van wat quality time.

7.30 uur: De werkdag begint bij TVH. Het is een lange voormiddag, maar om 13 uur heb ik afgesproken met collega’s voor de lunch.

16 uur: Het zit erop voor vandaag. Ik doe nog vlug wat boodschappen in de Colruyt en laat de honden eens buiten. Daarna begin ik aan het avondmaal.

20 uur: Vandaag is het rustdag, maar ik voel het toch kriebelen. Samen met mijn vriendin maak ik dus een avondwandeling met de honden. Zo heb ik toch ook weer wat beweging gehad. Om 22.30 uur is het bedtijd.

Dinsdag

6 uur: Vandaag is mijn vriendin vroeger opgestaan om de honden uit te laten, dus kan ik een kwartiertje langer blijven liggen. Na een stevig en gezond ontbijt vertrek ik naar het werk.

16.45 uur: Mijn coach heeft een fietstraining op het schema gezet, dus ik monteer mijn fiets op de rollen in de living.

18 uur: Na mijn training neem ik een douche en begin ik aan het avondeten en doen we nog wat huishoudelijke taken.

19.30 uur: Tijd voor nog wat beweging. Opnieuw wandelen met de honden. Maar dat is niet het enige, want ook darts is sport. Ik speel nog een spelletje met mijn zonen. Mijn vriendin doet intussen de strijk.

Woensdag

16 uur: Na het werk rijd ik door naar het zwembad voor een training van 40 minuten. Het is vrij kalm in het water, daar zit het mooie weer ongetwijfeld voor iets tussen. Zalig om een baan voor jou alleen te hebben.

18 uur: Mijn vriendin heeft een nieuwe bril nodig, dus ik kleed me snel om en ga naar de opticien. Het is een moeilijke keuze, maar uiteindelijk is de keuze gevallen op een zwart model.

20 uur: Mijn oudste zoon verrast ons bij thuiskomst: hij heeft al gestofzuigd. We kunnen dus meteen beginnen aan het eten. Straks halen we de jongste nog op van de voetbaltraining.

21 uur: De honden moeten nog buiten gelaten worden, dus ik strek nog even de beentjes. Mijn vriendin maakt intussen heerlijke lasagne voor morgen. Ik val ontspannen in de zetel en kijk nog wat tv.

Donderdag

16 uur: De werkdag zit erop en ik rijd door naar de kapper voor een knip- en kleurbeurt. Ik kom helemaal tot rust in de kappersstoel.

17.45 uur: Ook mijn vriendin heeft een afspraak bij de kapper. Terwijl de kleur nog wat inwerkt, is het haar beurt. Tijdens het wachten praten we over de triatlon want ook mijn kapster is supporter en leeft heel hard mee met het Nudge Stars-avontuur.

18.40 uur: Het kapsel is weer piekfijn in orde, dus ik ga naar huis. We zijn op ons gemak voor het avondeten, want de lasagne die we gisteren gemaakt hebben, staat klaar. Ik kan dus op mijn gemak aan mijn intervallooptraining van 50 minuten beginnen.

Vrijdag

12 uur: We gaan lunchen met collega’s op een terrasje in Waregem, want het is mooi en warm buiten. We profiteren ervan en nemen een lange middagpauze tot 14 uur.

16 uur: Het weekend begint en ik doe nog vlug een boodschap. Deze week heb ik uitzonderlijk een extra rustdag deze week, want morgen staan er twee trainingen op het programma. Ik leg alvast mijn sportgerief klaar.

17 uur: Ik laat de honden buiten in de tuin en hang de kleren aan de wasdraad om te drogen. Ik maak gebruik van de extra rustdag om ook de woonkamer te dweilen.

18 uur: We eten samen met het gezin, en brengen nog wat tijd samen door voordat de zonen uitgaan. Daarna genieten we nog van de avondzon door een wandeling met de honden.

De week van Teo

Teo Deconinck werkt sinds 2011 als Digital Product Manager WMS/WCS bij TVH in Waregem. Waarom neemt Teo deel aan het traject? Hij is onlangs vader geworden en wil een goed voorbeeld stellen door balans te vinden tussen gezin, werk en gezondheid. Maar de afgelopen jaren was het heel druk op het werk door grote projecten en vaak reizen naar de VS. Daardoor kwamen sport en beweging er niet aan te pas.

Maandag

8 uur: Het is Paasmaandag en dus ben ik thuis. Vandaag staat in het teken van quality time met mijn zoon Arnaud, aangezien mijn vriendin Davina moet werken. Ik begin de dag met 45 minuten stabiliteitsoefeningen, terwijl ik tussendoor met Arnaud speel, zodat mama kon werken.

12 uur: Ik bereid het middagmaal, geef Arnaud eten en maak me klaar voor een intervaltraining van 50 minuten. Het is buiten warmer dan ik dacht, waardoor ik te warm gekleed ben en dus flink wat zweet verlies. Na een deugddoende douche is het tijd voor de lunch. En ook het gras moet nog afgereden worden.

14.45 uur: Ik maak een kort tochtje met Arnaud op de fiets. Hij in de fietskar, ik op de mountainbike. Daarna bereid ik zijn fruitpap.

17 uur: Davina is klaar met werken, dus maken we nog een rondje op de Paasfoor in Kortrijk. Na het kermisbezoek voel ik me behoorlijk uitgeput. De stabiliteitsoefeningen en intervaltraining die vandaag op het programma stonden, en daarbovenop nog het maaien van het gras en het fietsritje met Arnaud, hebben hun sporen nagelaten.

Dinsdag

6 uur: Ik sta op met het alarm (aka vroege vogel Arnaud). Na een douche ontbijt ik snel met Arnaud en maak ik hem klaar voor de crèche. Ik maak ook mijn eigen voedselpakket voor vandaag: 1 banaan, 1 appel, 1 peer en een tros druiven om in de voormiddag op te eten, isotoon water voor de zwemtraining en een cecemel voor erna.

7 uur: Nadat ik Arnaud afgezet heb aan de crèche, haast ik me naar het zwembad in Waregem voor een zwemsessie van 30 minuten.

8.20 uur: Helemaal opgewarmd voor een productieve dag kom ik aan op het werk. Op elk uur van de voormiddag eet ik een stuk fruit.

12 uur: Ik eet in het bedrijfsrestaurant op het werk en geniet daarna nog van een zelf meegebracht dessert. Door de vele trainingen heb ik voortdurend honger, dus een extraatje om de honger te stillen is welgekomen.

Om 17.30 uur zit de werkdag erop. Door mijn training in de ochtend te plannen, kan ik nu zonder zorgen naar de kapper en vanavond genieten van wat quality time met Arnaud en Davina.

Woensdag

6 uur: De dag begint opnieuw met de vrolijke wekker Arnaud en de ochtendroutine. Ik zet Arnaud af bij de crèche en ga rond 7.20 uur meteen door naar het werk.

17.30 uur: Na het werk stop ik aan de Colruyt om inkopen te doen. Op het boodschappenlijstje: heel wat fruit en koolhydraten.

18.30 uur: Arnaud is blij om me te zien en we spelen nog wat. Mijn maag begint te knorren, dus het is hoog tijd om aan het avondmaal te beginnen, samen met Davina.

19.45 uur: Arnaud gaat slapen. Ik bereid me voor op een intense VO2-max training van 1 uur en 6 minuten op de rollen. De recovery shake achteraf doet enorm veel deugd. Ik lees nog wat mails en kruip om 21.45 uur in mijn bed.

Donderdag

7.15 uur: Nadat de ochtendroutine haast ik me naar het zwembad. De rollentraining van gisteren zit nog in mijn benen en het zwemmen gaat dus iets moeizamer dan anders. Daarna rijd ik door naar het werk.

18 uur: Ik geef Arnaud zijn bad en bereid zijn fles voor. Ook ik krijg er honger van. Vandaag is het restjesdag, dus Davina en ik koken met de restjes van de week. Ook van de restjes maken we een voedzame maaltijd.

19.30 uur: Ook vandaag staat Arnaud centraal. Als hij in zijn bed ligt, lees ik nog wat mails en doe ik wat administratie op de computer, want ook dat moet gebeuren.

20.30 uur: Het is tijd voor een avond in de zetel, want de trainingen zijn best intensief en vragen veel van mijn lichaam. Ik keek uit naar deze rustige avond.

Vrijdag

6 uur: Elke dag begint hetzelfde met wekker Arnaud en de ochtendroutine, maar vandaag werk ik thuis en er staat een lange trage duurloop op het schema, dus ik zet me om 7 uur al aan mijn laptop.

12 uur: Ik maak me klaar voor de duurloop van 1 uur in zone 2. Het is de eerste keer dat ik zo lang loop en het voelt als een overwinning die vertrouwen geeft.

16 uur: Ik spring op mijn fiets om Arnaud op te halen van de crèche met de fietskar. Op de terugweg is het hard trappen want er staat een sterke tegenwind. Ik voel de inspanning.

17 uur: Het is mooi weer dus maak ik van de gelegenheid gebruik om met Arnaud te spelen in de tuin. Daarna maken we ons snel klaar om bij vrienden te eten in Gent.

18.30 uur: Davina’s vriendinnen zijn helemaal gek op Arnaud en hij wordt dan ook hartelijk verwelkomd. Ook wij genieten van een avond vol gezelligheid en keren rond 23.30 uur terug naar huis.

Zaterdag

6.30 uur: Vroeg opstaan, maar deze keer niet voor het werk. We gaan tot dinsdag naar de Ardennen. De mountainbike gaat mee.

12 uur: We komen aan in de Ardennen. Zelfs op zaterdag staat er wat file op de Ring rond Brussel. Ik spring meteen op mijn mountainbike voor een uitdagende rit van 42 km met maar liefst 1000 hoogtemeters. Na 18 km voelen mijn benen al loodzwaar door de rotsen, modder en blaadjes op het pad. Na een rit van ruim 3 uur kom ik uitgeput, maar voldaan aan in de chalet.

17 uur: Ik neem een verfrissende douche, recupereer een beetje en ga naar mijn ouders, zus en gezin die in Hotton op een speelplein zijn. Een aperitief (of twee) is meer dan verdiend.

19.30 uur: We zetten het aperitief voort en eten varkenswangetjes met witloof en frietjes. Een heerlijke maaltijd na een uitputtende fietsrit. Het is warm buiten, dus we genieten nog wat op het terras. Om 21.30 uur ben ik echt helemaal uitgeput en kruip ik mijn bed in. Morgen is het gelukkig rustdag!

Zondag

7.15 uur: Ik word voor het eerst deze week niet gewekt door de gebruikelijke wekker en kan uitslapen, aangezien Davina de ochtendshift met Arnaud op zich neemt. Ik maak me op het gemak klaar en haal ontbijt.

10 uur: Na het ontbijt doen we een verfrissende wandeling van 7 km in Durbuy. Na de wandeling eten we een pannenkoek op een terras.

19 uur: Na een dag vol leuke activiteiten met Arnaud en Davina, zoals trampoline springen, wandelen en buiten spelen, is het bedtijd voor Arnaud. Vooraleer wij in ons bed kruipen, genieten we nog van een lekker diner.

21.30 uur: Morgen mag Davina uitslapen, dus kruip ik opnieuw om 21.30 uur in mijn bed, zodat ik helemaal klaar ben voor de ochtendshift met Arnaud.

Bedrijvig West-Vlaanderen

Deze reportage staat in het magazine Bedrijvig West-Vlaanderen, gratis bij De Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 10 mei 2024.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier