Optiek Gysels in Lichtervelde wordt Optiek Elke

Martine Gysels en Elke Mulier. © Foto Kurt
Redactie KW

Na 45 jaar stopt Martine met Optiek Gysels. Op 1 juni heropent de brillenwinkel in de Hoogstraat 5 in Lichtervelde met een nieuwe eigenaar en een nieuwe naam: Optiek Elke. “Ik ken Martine al lang en heb geen seconde getwijfeld”, aldus nieuwe zaakvoerster Elke Mulier, die al ruim 20 jaar opticien is.

Elke Mulier (45) is opticien en optometrist en heropent de zaak in het weekend van 1 juni. “De laatste week van mei is de winkel gesloten, om wat opfrissingswerken uit te voeren. Een nieuwe vloer, het meubilair wat opfrissen. Ik geef er mijn eigen toets aan.”

Elke woont in Roeselare en werkt al meer dan 20 jaar als opticien. “Optiek Gysels is een lokale winkel, en dat spreekt me heel erg aan. Mijn vriend Lieven Snaet woont in Lichtervelde en ik ken Martine al lang. Het was eerder toevallig dat ik te weten kwam dat de winkel over te nemen was, en ik heb geen moment getwijfeld.”

In 1979 startte Martine (67) haar brillenwinkel in het ouderlijk huis van haar moeder. “Het is hier vroeger nog een café geweest”, vertelt Martine. “Ik had de beslissing genomen om te stoppen en op het gemak uit te bollen, maar toen kwam Elke informatie inwinnen. Ik weet dat de zaak bij haar in goede handen is.”

“Optiek Gysels heb ik nooit als werk ervaren, voor mij was dat een hobby. Ik zal het allemaal missen, maar het meest nog het contact met de mensen. Maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan, en mijn tijd van gaan is gekomen.” In 45 jaar tijd is er veel veranderd. “De stiel is ontzettend geëvolueerd. De brillen zijn modieuzer, contactlenzen zijn veel toegankelijker geworden. Je kan nu echt een statement maken met je bril.”

Openingsweekend

“Zaterdag 1 en zondag 2 juni is het openingsweekend, dan ben ik doorlopend open van 10 tot 18 uur”, zegt Elke. “Elke klant krijgt bij aankoop een mooie attentie, en er zal een hapje en een drankje zijn. Tijdens het openingsweekend wordt er 50 procent korting gegeven op zonneglazen.”

“Iedereen is welkom. Er zullen in de toekomst wat nieuwe merken bijkomen, zoals Giorgio Armani. Ik hanteer dezelfde werkwijze van Martine naar service en garantie toe. Het blijft een lokale zaak met een gezellig huiskamergevoel”, besluit Elke Mulier.

(JW)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier