Klanten krijgen brief om hun fiets bij Minerva op te halen, nadat Ieperse fietsengroothandel begin deze maand failliet werd verklaard

Fietsengroothandel Minerva bevindt zich in de Bargiestraat in Ieper. © Google Maps
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Na het faillissement van de fietsengroothandel nv Minerva Cycling in de Bargiestraat in Ieper krijgen zestig klanten van de curatoren een brief om hun fiets bij Minerva op te halen. “Klanten die hun fietsen voor herstel hadden binnen gebracht, kunnen die donderdag komen terughalen in de staat waarin ze zich bevonden”, zegt curator Peter Dewitte.

De veertien werknemers kregen vorige week hun ontslagbrief. Ondertussen hebben de twee curatoren meer inzicht over de redenen van de faling. Door corona was er een paar keer een lockdown en gingen veel mensen wandelen en fietsen. “Er werden toen veel meer fietsen verkocht, maar nadien daalde de verkoop”, aldus curator Peter Dewitte. “Minerva hanteerde bovendien een strategie van hoge omzet met kleine winstmarges en er waren geen reserves meer om tegenvallende cijfers op te vangen. Minerva gaf vaak ook langer garantie dan wettelijk verplicht.”

Wettelijke garantie

In het ochtendprogramma Win Win op Radio 2 was de garantie voor wie een fiets van Minerva kocht vorige week een item. Wie een fiets rechtstreeks bij Minerva kocht, is zijn wettelijke garantie door het faillissement kwijt. Dat is niet het geval wie in een fietsenwinkel aankocht. Volgens de wet is het immers niet de fabrikant, maar de verkoper van goederen die verantwoordelijk is voor de wettelijke garantie.

Momenteel is er ook nog geen nieuws over een kandidaat-overnemer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier