Jitse (20) opent trimsalon Blaf Boutique in Lichtervelde

Jitse Snijders in haar zaak, de omgebouwde garage van haar ouders. (foto Kurt) © Kurt Desplenter Foto Kurt
Redactie KW

Jitse Snijders opende op woensdag 10 juli haar trimsalon Blaf Boutique. Haar eerste klant was een koningspoedel. Het logo van Blaf Boutique bevat trouwens een poedel, het lievelingsras van Jitse. Maar alle rassen zijn welkom voor een was- of trimbeurt.

Jitse Snijders (20) woont in de Gezellelaan 9 in Lichtervelde, bij haar ouders Hein Snijders en Evelien De Geldere, en haar broer Jurian. Ze werkt in de Aveve-winkel in Roeselare en startte met Blaf Boutique in bijberoep. “In het middelbaar volgde ik de richting dierenzorg in VABI (Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut). Ik ben al heel mijn leven gek van dieren en dan vooral van paarden en honden. Het was voor mij dan ook een logische stap naar het hondentrimmen. Ik volgde de opleiding tot hondentrimster in dagonderwijs bij Syntra West in Brugge.”

Later specialiseren

“Mijn moeder en ik gingen samen op zoek naar een naam voor de zaak. We zochten een klinkende naam die nog niet in België werd gebruikt. Zo kwamen we bij Blaf Boutique. De garage werd deels verbouwd, zodat ik een aangename ruimte heb met alle benodigdheden voor het trimsalon”, vertelt Jitse. “Zelf hebben we geen hond, maar in de toekomst wil ik graag een poedel. Dat is mijn favoriete ras. Vandaar de poedel in het logo. Later zou ik me graag specialiseren in poedels en krulvachten, maar alle honden blijven welkom.”

Praktisch

“Honden kunnen bij mij terecht voor het uitborstelen van de vacht, wassen, drogen, knippen of plukken, al naargelang het ras. Ook puppy’s zijn welkom voor puppygewenning, zodat ze de ruimte leren kennen, kennis maken met het bad, de haardroger, de aanrakingen aan de pootjes, de oortjes en de staart.” (Jenka Watteny)

Een afspraak maken bij Jitse kan via email blaf.boutique1@gmail.com, telefonisch 0493 44 61 75, of via Instagram blaf_boutique en Facebook Blaf Boutique. Het trimsalon is gelegen in de Gezellelaan 9 in Lichtervelde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier