Haven Oostende en VUB lanceren Masterclass Series in Stapelhuis Entrepot

VUB-professor Michel Maus, voorzitter van de Haven Oostende Charlotte Verkeyn, VUB-professor Elvira Haezendonck en CEO Haven Oostende Dirk Declerck bij de presentatie van de Masterclass Series. © ML
Marc Loy
Marc Loy Medewerker KW

Deze ‘Masterclass Series in Ostend on Future-proof Leadership & Strategy’, opgezet voor de VUB en Haven Oostende, is bedoeld voor professionals die hun leiderschapsvaardigheden willen aanscherpen om hun organisaties op een duurzame wijze toekomstbestendig te maken.

“Sinds 2019 zet het havenbestuur zich in voor meer opleidingen in Oostende”, zegt Charlotte Verkeyn, voorzitter Haven Oostende. “Na het von Karman Institute, seminaries in samenwerking met KU Leuven en de terugkeer van de Hogere Zeevaartschool naar Oostende, biedt deze masterclass series met de Vrije Universiteit Brussel een nieuw aanbod van opleidingen en kennisinstellingen in de haven van Oostende.”

De masterclassreeks biedt de deelnemers geavanceerde inzichten in strategisch management en leiderschap, afgestemd op hedendaagse uitdagingen en toekomstige verwachtingen. Praktische ervaring doen de deelnemers op in interactieve sessies, case studies, praktische skill labs en gastlezingen om zo betere strategische beslissingen te nemen.

“Een samenleving in transitie vraagt om ondernemers die deze ingrijpende veranderingen ten volle begrijpen en er duurzaam kunnen op inspelen”, zegt Jan Danckaert, rector Vrije Universiteit Brussel. “We hopen in Stapelhuis Entrepot samen met Haven Oostende een inspirerend verhaal te schrijven waarbij waarbij AI, ESG, fiscaliteit, investeringen in Vlaanderen en andere urgente thema’s centraal staan”, aldus VUB-professor Elvira Haezendonck.

Levenslang leren

Naast het opdoen van nieuwe kennis en praktische tools krijgen de deelnemers de gelegenheid om de eigen leiderschapsstijl kritisch te evalueren en te verfijnen. Dirk Declerck, CEO en Gedelegeerd Bestuurder Haven Oostende: “De samenwerking met VUB in deze weerspiegelt onze inspanningen om in onze stad weer meer en meer opleidingen aan op universitair niveau aan te beiden. Dit past perfect in de noodzaak van levenslang leren.”

De Masterclass series omvatten 10 sessies elke 2de en 3de donderdag van de maand in het Stapelhuis Entrepot. De eerste editie die in september e.k. start is exclusief op uitnodigingen en met beperkt aantal deelnemers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier