Grafisch ontwerpbureau Moof verhuist naar gloednieuw kantoor: “We blijven trouw aan Rekkem”

Yvan Berqué en Jurgen Desaever. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

“We are here to stay!” Met een opvallende pijl maakt Moof duidelijk dat het Rekkemse bedrijf geen plannen heeft om de grensgemeente te verlaten. Het marketingbedrijf nam zijn intrek in een gloednieuw gebouw, pal op Rekkem Plaats.

Nieuw, fris, hip en toch een indrukwekkend palmares met een lokale verankering. Dat is het verhaal van Moof in een notendop. “Ik begon met Moof in 2008, gewoon thuis”, lacht Jurgen Desaever (52).

“Het was een verhaal van grafisch werk verzorgen voor verschillende bedrijven uit de streek. Zo is dat beginnen groeien en kwam ook Yvan Berqué (54) aan boord. Het gaf ons de mogelijkheid om onze vleugels volledig te ontplooien, waardoor Moof een totaalpakket wist aan te bieden. Ieder aspect van visuele communicatie konden we vanaf dat ogenblik aanbieden: van belettering van voertuigen tot complete websites.”

Persoonlijke aanpak

Het kleine tafeltje in een hoekje van de woning werd al snel te klein, waardoor het creatieve duo op Rekkem Plaats terechtkwam. “En onze nieuwe stek weerspiegelt ook onze manier van aanpakken. Je zal zien dat we hier geen grote vergaderruimtes hebben, waar we op kilometers van elkaar verwijderd zitten. Neen, een zetel en een klein tafeltje, met koffie natuurlijk. We geloven nog steeds dat één van onze sterktes de erg persoonlijke aanpak is die we hanteren. Natuurlijk zijn we fier dat we kunnen samenwerken met grote bedrijven. Zo denk ik al snel aan Jet-Import die we vooral kennen van Red Bull of Eco-Style. De Nederlandse marktleider in het segment van meststoffen rekent op Moof voor het ontwerp en de uitvoering van al hun verpakkingen. Toch hebben we evenveel plezier en zijn we even trots op samenwerkingen met kleine, lokale spelers. Zo mochten we in het verleden een project uitwerken voor een optieker. Geen mega opdracht op het gebied van cijfers, wel een mega opdracht op het gebied van fun.”

Aan de gevel van hun nieuwe pand, hebben Jurgen en Yvan een pijl in het logo verwerkt. “En die pijl wijst naar binnen. We willen duidelijk maken dat we hier zitten en dat we ook hier gaan blijven. We willen niet de grootste van België zijn, we willen niet uitwijken naar een of andere metropool maar blijven trouw aan Rekkem.”

Meer info vind je op www.moof.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier