Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Eveline Mullaert in haar winkel, waar ze tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen verkoopt. Daarnaast vind je er ook schoenen, handtassen en andere accessoires terug. © WMe
Redactie KW

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.

Bij ‘Next Life’ vind je allerlei grote en kleine merknamen, gaande van Only of Zara tot zelfs Gucci. “We hebben een aanbod voor iedereen. De ingang is vrij en eens komen snuisteren mag zeker”, zegt kersvers zaakvoerster Eveline Mullaert. “Omgekeerd is ook iedereen welkom om hier zelf tweedehandskledij te komen binnen brengen. Dan betaal ik er een correcte prijs voor, op voorwaarde dat ik het mooi vind en het nog in goede staat is. Alles wat hier in de rekken hangt, is overigens in prima staat. Ik kan je verzekeren dat je nergens een vlekje of scheurtje zal vinden.”

Nieuw hoofdstuk

Eveline werkte tot voor kort bij centrum voor personen met een beperking Mivalti, maar besloot een nieuw hoofdstuk te starten. “Doordat ik last had van mijn voet zat ik vorig jaar een tijdje thuis van het werk. En dan begin je al eens na te denken over je carrière en je leven. Geen kwaad woord over Mivalti, maar als ik nog iets nieuws wou doen in m’n leven, dan was het moment gekomen. Kledij en mode interesseren me al langer, terwijl het leven steeds duurder wordt. Bovendien zit tweedehandskledij al langer in de lift. Veel mensen kopen tegenwoordig online kledij, maar als het niet past of toch niet het juiste kleur blijkt te hebben, dan worden die aankopen vaak niet meer geretourneerd naar de webshop en komen ze gewoon onderin de kast terecht.”

Zo groeide het idee om in Tielt met een tweedehandswinkel te starten. “Mijn man en mijn vijftienjarige zoon Lucas steunen me en ongeveer vier maanden geleden ben ik naar vrienden en kennissen gestapt met het idee. Er was meteen veel enthousiasme. De mond-aan-mondreclame begon z’n werk te doen en de spulletjes stroomden toe. Ondertussen heb ik een heel erg ruime collectie tweedehandskledij op de kop kunnen tikken. Niet alleen kledij trouwens, ik heb ook al 106 paar schoenen binnen. En daar zitten echt wel enkele pareltjes tussen. Je kunt hier echt wel batjes doen. De kans is groot dat het druk zal worden, maar ik wou heel bewust open gaan tegen de Europafeesten.”

Toplocatie

De nieuwe zaak bevindt zich in het handelspand pal tegenover de Hallentoren, waar vroeger een winkel met gsm-toebehoren te vinden was. Nog vroeger was er een tea-room gevestigd. “Het is uiteraard een absolute toplocatie in het hart van Tielt. Er zijn mensen die zich afvragen of het wel een goed idee is om met dit soort winkel op zo’n zichtbare plek te zitten, omdat er sprake zou kunnen zijn van een vorm van schaamte om hier binnen te stappen, maar dat is onzin. Pakweg twintig jaar geleden was tweedehandskledij misschien nog wat taboe, maar tegenwoordig is het zelfs hip om tweedehands te shoppen. We mikken dan ook op een heel breed publiek.”

“Alles is tweedehands, behalve de verf”

Samen met haar zoon nam de Tieltse het interieur grondig onder handen. Alles werd geschilderd en opnieuw ingericht. “Bij die inrichting hebben we de filosofie van Next Life uiteraard doorgetrokken. Alles is tweedehands. Het pashokje vonden we in Brasschaat, de paspoppen komen uit Izegem en de toonbank is afkomstig uit een zaak in Brugge. Zelfs de tafels zijn tweedehands. Eigenlijk was alleen de verf nieuw”, lacht Eveline.

Next Life is open van dinsdag tot vrijdag van 9.30 uur tot 12 uur en van 13.30 tot 17.30 uur. Op zaterdag doorlopend open van 9.30 uur tot 17.30 uur. Op zondag en maandag is de winkel gesloten.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier