Dochter Luisa en Isabelle maken boeketten van stoffen kunstbloemen: “Je ziet geen verschil”

Luisa (links) woont aan de Groeningestraat en heeft zicht op de Broeltorens. Het was de inspiratie voor hun naam ‘Atelier Broel’ © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Onder de naam Atelier Broel verkopen Isabelle Vancompernolle (60) en dochter Luisa Van Rooy (26) sinds eind mei kleurrijke boeketten, gemaakt van stoffen kunstbloemen. “We speelden al langer met het idee. Een mooi boeket verwelkt al na tien dagen. Totaal niet duurzaam en het kost ook wat geld. Zo kwamen we op het concept van kunstbloemen.”

“Ik heb iets met bloemen”, zegt Isabelle. “Naast mijn job als kinesist, volgde ik een 15-tal jaar geleden een opleiding tot florist. Tijdens mijn verlof ging ik vaak helpen in een bloemenwinkel. Sindsdien maakte ik af en toe boeketjes en ging ik geleidelijk aan over naar kunstbloemen.” Als kind had Luisa al door dat Isabelle een talent voor bloemschikken had. “Het zit bij mama echt in de vingers. Als mensen bij haar thuiskomen, zijn ze steeds helemaal onder de indruk van het boeket. Ik wou dat ook kunnen en begon ook mijn bloemen te verzamelen.”

“Het zit bij mama echt in de vingers. Als mensen bij haar thuiskomen, zijn ze steeds helemaal onder de indruk van het boeket”

Na veel positieve reacties, volgde Luisa verschillende start-up workshops die een concreet idee omzetten tot een commercieel plan en een goed uitgewerkt concept. “Na de opleiding had ik een kant en klaar businessplan, dus dacht ik: laat ons dit ineens doen.”

Samen met haar mama kan je per seizoen een voorgemaakt boeket bestellen in vier maten: mini, midi, maxi, ultra maxi, of een boeket op maat. De prijsklasse varieert van 74,95 tot 244,95 euro. “We bieden kwaliteit binnen het kunstbloemensegment, maar proberen het betaalbaar te houden. Ons concept is dat je amper kan zien dat het kunstbloemen zijn, bij slechte kwaliteit val je direct door de mand”, vertelt Isabelle. “We vinden er alles leuk aan en mama vooral het creatieve luik”, glimlacht Luisa. “Ja, als ik bloemen ga kiezen, voel ik me precies een kindje in een snoepwinkel. Mijn dochter moet me soms tegenhouden (lacht).”

Atelier Broel volgt de trends en wil binnenkort ook verschillende collecties per seizoen aanbieden zodat mensen kunnen kiezen tussen verschillende kleurenpaletten, net als vazen. “Het enige minpunt dat wij zien, is de geur van verse bloemen, maar daar is een oplossing voor: bloemenparfum. Daarmee willen we ook ons aanbod uitbreiden.”

Meer informatie en bestellen op www.atelierbroel.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier