“Dit is een nieuwe regio, maar ik zal me snel thuis voelen”: Luc Brisson van Brilux neemt Plastic Dekeyser over

Luc Brisson. (foto API)
Anton Peene Reporter

In de Langemarkstraat is er opnieuw volop activiteit bij Plastic Dekeyser. Ondernemer Luc Brisson van de firma Brilux uit Heestert nam de Zonnebeekse producent van pvc-ramen en toebehoren over.

Plastic Dekeyser was de voorbije decennia een vaste waarde binnen de sector van ramen en deuren. De ondernemingsrechtbank sprak bijna een maand geleden het faillissement uit, maar nu kan het bedrijf een doorstart maken dankzij Brilux, het bedrijf van Luc Brisson.

Luc komt uit Outrijve. De 59-jarige ondernemer zit al bijna 40 jaar in de sector van veranda’s en ramen. Sinds een zestal jaar is hij zaakvoerder van Brilux in de Zwevegemse deelgemeente Heestert. “Daar werken we met zeven werknemers”, vertelt Luc. “Via via kwam ik te weten dat Plastic Dekeyser over te nemen was. Zo ging de bal aan het rollen en sinds een tweetal weken hebben we hier een doorstart kunnen maken. Ik kijk enorm uit naar dit nieuwe en uitdagende hoofdstuk. Er blijven hier zes medewerkers actief: twee bediendes en vier arbeiders. In deze vestiging is er zowel een onthaalruimte als een uitgebreide showroom. Je kan er terecht voor alles van ramen en toebehoren. In Zonnebeke doen we enkel de productie, het plaatsen gebeurt door Brilux. We werken goed samen met verschillende merken, zoals het Duitse profielsysteem Gealan.”

Op de rails

Plastic Dekeyser is in pvc gespecialiseerd. “Dit jaar zagen we in onze sector een moeizame verkoop in het begin van het jaar. In al die jaren heb ik dat nog nooit meegemaakt. Nu zitten we weer volop op de rails. We werken voornamelijk in West -en Oost-Vlaanderen.”

“Daarnaast merken we een impact van de vastgoedtendensen. De nieuwbouwmarkt krijgt een pak slaag en valt op zijn gat. De renovatiemarkt zit dan weer in de lift en daar zijn 9 op de 10 aanvragen voor pvc-ramen”, aldus Luc, die zijn tijd nu verdeelt tussen de twee vestigingen. “Zonnebeke is voor mij een nieuwe regio, maar ik zal me er snel thuis voelen. Of er een naamsverandering komt? Daar zijn we nog niet helemaal uit.”

Meer info: Plastic Dekeyser: Langemarkstraat 67 in Zonnebeke. Brilux: info@brilux.be en 0475/ 96 01 09.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier