BRES architecten opent kantoor naast beurs- en congresgebouw in Brugge

Opening architectenbureau Bres: Simon Vansteenhuyse, Brecht Pot, Hélène Dolfen, en Pieter Reynaert, en Dirk De fauw. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Simon Vansteenhuyse en Brecht Pot openden naast het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) in Brugge een vaste stek voor hun architectenkantoor BRES. Het pand waar voorheen een kantoor van Bpost gehuisvest was, en later ook nog een nachtwinkel, kreeg een heuse facelift. “Dit voelt aan als thuiskomen”, zeggen de architecten.

Met een heus straatfeest en de aanwezigheid van burgemeester Dirk De fauw (CD&V) spaarden architecten Simon Vansteenhuyse en Brecht Pot kosten noch moeite om hun nieuwe kantoor aan de Sint-Maartensbilk naast het BMCC feestelijk te openen.

Simon en Brecht leerden elkaar vijftien jaar geleden kennen tijdens hun architectuurstudies aan de Sint-Lucashogeschool in Gent. Het klikte vrijwil meteen tussen het duo en al snel besloten ze om na het afstuderen zelfstandig verder te gaan.

“We hebben elk onze sterktes en delen een ondernemende geest. Vandaar dat we besloten al op jonge leeftijd onze eigen weg te gaan”, zegt Brecht Pot. “We werkten jarenlang elk vanuit onze eigen woning – ik in Gent en Simon vanuit Brugge – en de opdrachten kwamen aanvankelijk uit de eigen familie- en kennissenkring.”

Steentje bijdragen

Het kantoor, dat sinds 2017 onder de naam BRES (van Brecht-En-Simon) door het leven gaat, groeide gestaag; zeker nadat Simon en Brecht zich bijschoolden in disciplines als EPB-verslaggeving, veiligheidscoördinatie en landschapsarchitectuur. “We zijn nu een multidisciplinair bureau dat opdrachtgevers met bouw- of verbouwplannen een volledige dienstverlening biedt”, legt Simon Vansteenhuyse uit.

Intussen bestaat het kantoor uit een team van vijf personen en dat vraagt natuurlijk om een voldoende ruim en liefst centraal gelegen kantoor. “Deze locatie, aan de Sint-Maartensbilk, heeft tal van troeven. Enerzijds is er de goede bereikbaarheid, vlakbij het station en de ring. Anderzijds is er de interessante stedenbouwkundige context. Brugge staat bijvoorbeeld voor de enorme uitdaging om zijn enorm historisch patrimonium de komende jaren futureproof te maken en aan deze transformatie willen we met ons team een steentje bijdragen”, besluit Brecht Pot.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier