Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

We zien v.l.n.r. Lieselot Lannoo (titularis vestiging Klerkenstraat), assistenten Lore Decroix en Anne Iserbyt en titularis Hanne Lein. Adjunct-apotheker Sara Pype ontbreekt. © TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.

Sinds kort is de vestiging van Omni-Chimie verhuisd van de Markt 3 naar de Statiestraat 2, in de nieuwbouw waar ook broodjeszaak Becky’s binnenkort de deuren opent. “Het vorige gebouw was niet zo geschikt als apotheek”, vertelt titularis Hanne Lein (27). “Het was een oud bankkantoor, terwijl we hier alles naar wens kunnen doen. Toen de kans zich voordeed om zo dicht te verhuizen, hebben we die gegrepen.”

“Het vorige gebouw was niet zo geschikt als apotheek”

Het nieuwe pand heeft alleen maar voordelen. “Het is nog altijd vlot bereikbaar en er is veel parking voor de deur. Een groot voordeel is dat we nog steeds vlakbij de dokterspraktijk gelegen zijn. Het is ook ruimer en lichtrijker. De mensen vinden gemakkelijker hun draai wanneer ze binnenkomen en het is veel toegankelijker voor mensen in een rolstoel of in een wagentje. Vroeger konden die mensen niet gewoon binnenrijden, nu wel.”

Automaat

“Nieuw is dat we nu ook een muurautomaat hebben”, gaat Hanne verder. “Dat is vooral interessant buiten de openingsuren. Mensen kunnen hier 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 terecht. Je vindt op het scherm onder meer de wachtdiensten, maar ook alles wat geen geneesmiddel is – zoals pleisters of Flamigel –, kun je kopen via de automaat. Dat komt steeds vaker voor, maar in de regio zijn er nog niet veel. Ook voor allergieën of ontstoken ogen zitten er zaken in, of Tasectan of Protectis voor wanneer een kindje diarree heeft. Aangezien het bij wet verboden is geneesmiddelen te verkopen via de automaat, hebben we die aangevuld met plantaardige alternatieven.”

Omni-Chimie heeft nog een vestiging in de Klerkenstraat en maakt deel uit van de groep Apotheken Clarebout, die nog twee apotheken heeft in Ieper. “Momenteel is er nog geen sprake van om de twee vestigingen in elkaar te laten integreren. De vestiging in de Klerkenstraat blijft dus open. De openingsuren zijn wel wat veranderd. Normaal was op maandag enkel de apotheek in de Klerkenstraat open, maar die sluit nu op maandag en dan zijn we op de nieuwe locatie wel open. Daar zijn we nu open van maandag tot en met zaterdag en in de Klerkenstraat van dinsdag tot vrijdag. In de zomer zal de apotheek in de Klerkenstraat een maand sluiten wegens zomerverlof, maar dan blijven we hier open”, besluit Hanne Lein. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier