Annie Haerick heropent na 20 jaar haar herboristenpraktijk: “Gefascineerd door kruiden”

Zaakvoerster Annie Haerick nodigde de burgemeester uit om een kijkje te komen nemen in haar mooi ingerichte praktijkruimte. © MIWI
Michel Wijne
Michel Wijne Medewerker KW

Toen ze op 23-jarige leeftijd geconfronteerd werd met grote rugproblemen, maakte Annie Haerick kennis met de wereld van de geneeskrachtige kruiden. Een materie waar ze zich heel erg in verdiepte en een passie die resulteerde in de opening van een eigen herboristerie, die ze nu na 20 jaar herlanceert.

Na in Noord-Italië kennisgemaakt te hebben met manuele therapie en een gerenommeerde herboriste, begon Annie zich te verzorgen met kruiden. “Ik ondervond hoe ik meer energie kreeg en hoe mijn rugpijn verminderde en mijn beweeglijkheid verbeterde”, vertelt Annie.

“Ik raakte steeds meer gefascineerd door de positieve invloeden van kruiden op mijn lichaam en besloot om zelf de nodige opleidingen te gaan volgen, zodat ik mijn passie kon delen met anderen. Daarom opende ik in 1992 in Appelboom in Adegem mijn eigen herboristerie. Wegens zware rugproblemen moest ik in 2005 noodgedwongen de deuren sluiten. Ik ben dan ook blij dat ik nu opnieuw bij mij thuis in Zilvererf in Maldegem mijn zaak kan openen”, aldus Annie, die zich doorheen de jaren ontpopte tot een autoriteit op het vlak van kruiden en gezondheidsadvies.

Zo was ze bij Syntra West ook tien jaar basisdocent van de opleiding Herborist. Mijn kruiden- en gezondheidsadvies is steeds wetenschappelijk onderbouwd en aanvullend. Het is de bedoeling om samen te werken met artsen en mensen deskundige begeleiding op maat aan te bieden op het vlak van vitaliteit, voeding, slaap, angst, stress, burn-out en pijn.”

Mariadistel

“Ook kruiden en supplementen kunnen bij mij aangekocht worden”, vertelt Annie, die van opleiding verpleegster is. “Welke plant heel krachtige eigenschappen heeft? Dan kies ik de mariadistel, een heel bijzondere plant die de lever en het lichaam zuivert en iemands leven kan redden in geval van paddenstoelenvergiftiging. Dat is ook de reden waarom ik de mariadistel verwerkt heb in het logo van mijn zaak”, besluit Annie enthousiast.

Herboriste Annie Haerick – Zilvererf 17, Maldegem. Meer info is te krijgen via anniehaerick@gmail.com of 0469 41 98 80. Enkel op afspraak!

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier