23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge

Het ondernemersplatform Brugge.Inc stelde haar eerste impactrapport voor. (gf)
Redactie KW

Het ondernemersplatform Brugge.Inc, dat innovatieve bedrijven in de Brugse regio wil houden, stelde zijn eerste impactrapport voor. Daaruit blijkt dat de 3 start-ups van bij de start begin 2021 er nu 23 geworden zijn. Goed voor een omzet van bijna 7,5 miljoen euro.

Startende innovatieve bedrijfjes in de Brugse regio houden én ondersteunen in hun groei; dat was en is het opzet van het in februari 2021 opgestarte ondernemersplatform Brugge.Inc. Anno 2020 bleek immers dat heel wat veelbelovende tech en digitale start-ups uit de Brugse regio wegtrokken om elders in Vlaanderen hun ondernemingsplannen waar te maken.

Samen met Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen werkte de Stad Brugge daarom een ambitieus actieplan uit, waar de vzw Brugge.Inc uit voortkwam. Innovatieve start-ups krijgen vanuit de INC.ubator een combinatie van drie pijlers aangereikt: housing, coaching en community. Die housing – voorzien van betaalbare kantoorruimte met alle nodige faciliteiten – bevond zich aanvankelijk in een pand naast het Huis van de Bruggeling nabij het station, maar verhuisde in het najaar van 2022 door het succes gedwongen naar het ruimere Katelijnepoort Businesscenter.

Positieve vibes

“We zien er bij de selectie van kandidaten streng op toe dat het gaat om innovatieve start-ups met de ambitie om te groeien. Daarom werken we bewust met twee interne business coaches, namelijk Evy De Bruycker en Aline Geldhof”, zegt Pablo Annys (Vooruit), voorzitter van Brugge.Inc.”

“Het rapport na bijna vier jaar werken mag gezien worden: de 3 aangesloten bedrijfjes van bij de start zijn er intussen 23 geworden. Samen halen die een omzet van net geen 7,5 miljoen euro. “We wilden het wegtrekken van creatief ondernemend talent tegengaan en daar zijn we absoluut in geslaagd”, klinkt gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen Bert Mons tevreden.

“Je hoeft de cijfers niet eens te kennen: wie bij Brugge.Inc binnenspringt, voelt de positieve vibes van creativiteit en innovatie in de Brugse regio.”

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier