Zes genomineerden voor Deureduwer 2024

De organisatoren van ’t Zomert in ’t Gaverdomein met van links naar rechts Kris Christiaens, Sophie Mespreuve, Dirk Demeurie en Nele Goemaere. © DRD
Rik Devos
Rik Devos Medewerker KW

De Vlaamse culturele kring Ic Dien Deerlijk verkiest op zondag 14 juli de Deureduwer van het jaar 2024 tijdens ‘Het zomert in ‘t Gaverdomein’. Voor deze vierde editie zijn zes kandidaten genomineerd.

Via KW is er al een Krak, Open VLD reikt elk jaar een Blauwe pluim uit en sinds 2021 is er ook de Deerlijkse Deureduwer. “Het is een beloning voor een Deerlijknaar, een vereniging, een instelling of onderneming die het afgelopen jaar een bijzondere verdienste had op Vlaams cultureel, maatschappelijk of economisch gebied, en die daarbij toonde over heel wat doorzettingsvermogen en veerkracht te beschikken”, verduidelijkt voorzitter van Ic Dien Deerlijk Dirk Demeurie.

“Deuredoen, bluv’n goan, deurezetten, veerkracht, inzet, niet plooien, verder doen, altijd de rug rechten… het zijn allemaal kernwoorden die een Deureduwer typeren. De eerste trofee ging naar de familie Yves en Mieke Vandebuerie-Six, bij wie het noodlot in de afgelopen jaren verscheidene keren toesloeg.”

“Voor onze vierde uitgave zijn er zes genomineerden. Ze worden op zondag 14 juli verkozen tijdens ‘t Zomert in ‘t Gaverdomein. Het zijn de aanwezigen die de winnaar verkiezen. Iedereen kan maar één keer stemmen. Dat kan van 11 tot 18 uur. De winnaar wordt om 18 uur bekend gemaakt en krijgt een kunstwerk van een Deerlijkse kunstenaar. De hele namiddag zelf staan er ook allerlei optredens op het programma.”

Zes kandidaten

Phyline De Caudelier is de drijvende kracht achter BeneFIETS, een wandel- en fietsmanifestatie ten voordele van het Dieter Fonds voor hersentumoren. André Dewaele is al jarenlang een van de steunpilaren van de fanfare Sint-Cecilia en ook nauw betrokken bij de werking van teken- en schilderclub Magenta. Christian Vandeputte lijdt zelf al jarenlang aan de ziekte Parkinson en is regioverantwoordelijke van de Vlaamse Parkinson Liga, die ieder jaar tal van activiteiten op het getouw zet.

Harry en Gilles Van Parys zagen begin maart hun bedrijf HVP Lighting in vlammen op gaan, maar bleven niet bij de pakken zitten. Ze rechtten de rug en gaan op een andere locatie weer van start met hun bedrijf. Bernard Verschuere is voorzitter van de culturele raad van Deerlijk en een van de sterke figuren van het culturele leven in de gemeente. Dirk Warnez, die samen met zijn zoon Dwight matrijzenspecialist D&W Moulds/The Moldmaker leidde, was in zijn jongere jaren een succesvol bodybuilder. Hij runt al vele decennia Dirk Powerclub in de Gaverhal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier