Workshops en try-out bij Stefans Pottery

Ga aan de slag in Stefans Pottery. © gf
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Bij Stefans Pottery in Roesbrugge kan je op zaterdag 6 en zondag 7 juli aan de slag. Je kan aansluiten bij een try-out of deelnemen aan een workshop decoratie keramiek.

“Ook of ooit nog met het rode potlood een bolletje gekleurd in het stemhokje? En waarom mag je niet likken aan het potlood, mocht je dat al willen? Dat grijpt terug naar de tijd waar het potlood nog de giftige stof aniline bevatte. Ondertussen worden dit soort potloden in de stemhokjes niet meer gebruikt, maar ze blijven de waarschuwing uithangen. Akkoord, het blijft wel een hygiënische tip”, zegt Stefan Ferlin van Stefans Pottery.

Ambacht leren

“We gaan kneden, draaien, drogen, bakken en glazuren. We willen mensen volop de kans geven om ook het ambacht aan te leren, of je erin te vervolmaken. Daarnaast willen we de deelnemers een leuke namiddag bezorgen tijdens het weekend met een try-out of bezoek aan ons art-café. Soms wordt een namiddag georganiseerd waarbij je kunt aansluiten. Er zijn dan maximum 15 deelnemers. Je betaalt dan 25 euro voor de try-out, een groepsprijs. Wil je je creatie laten afwerken, dan kan dat ter plaatse nog besteld en betaald worden”, aldus Stefan. De try-out gaat door op zondag 7 juli van 14 tot 16 uur.

Voor zaterdag 6 juli kan je inschrijven voor een workshop decoratie keramiek. De workshop gaat door van 14 tot 16 uur. “Wil je graag langskomen om keramiek te beschilderen? Kies en decoreer je favoriete stuk uit de biscuit gebakken tassen, kommetjes, schalen – allemaal gemaakt door mezelf”, zegt pottenbakker Stefan. Een try-out cadeau geven, kan je door een bon geschenk te doen. “Onze cadeaubons komen trouwens direct na aankoop in je mailbox.”

Info: stefanspottery.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier