Isolde (29) is manager van haar eigen dansschool in Waregem: “Op dansen staat geen leeftijd”

Redactie KW

In Waregem schittert een nieuwe ster aan het dansfirmament: Isolde Billiet (29). Een onderneemster met voorliefde voor dans en beweging. Zodra de avond valt, verandert ze in een bevlogen danslerares en manager van haar eigen dansschool.

Dansschool Art’is, zoals ze het noemt, is een plek waar leeftijd slechts een getal is. “Op dansen staat geen leeftijd”, legt Isolde uit. “Onze jongsten starten hier vanaf hun 2de kleuter.” Bij Art’is draait alles om het delen van de passie voor dans met mensen van alle leeftijden en niveaus. Dat was duidelijk tijdens Avolaria.

Voor Isolde is dans meer dan beweging: het is een uitlaatklep voor emoties en een bron van zelfvertrouwen en creativiteit. “Het is werkelijk ontroerend om te zien hoe tijdens Avolaria eenheid en verbinding ontstaan tussen dansers van alle leeftijden”, zegt ze met een glimlach. “Het voelt als één grote dansfamilie die samenkomt om een moment van pure schoonheid te delen.”

Tastbaar

“Het organiseren van Avolaria bracht vele uitdagingen met zich mee, vooral in termen van logistiek en planning”, erkent Isolde. “Om de 2 jaar organiseer ik een grote dansperformance. In het tussenjaar start het creatieproces in mijn hoofd en het opeenvolgende jaar ben ik bezig met de uitvoering van de voorbereidingen van de show. Ik probeer een creatie te maken waarbij ik iedereen kan meenemen in een verhaal dat tastbaar is voor elke leeftijd. Doorheen het showjaar probeer ik één rode draad te creëren waarbij alle leeftijden betrokken zijn. Zo worden er met de teams fotoshoots gedaan, worden er trailers opgenomen, … Er werd zelf een exclusieve Avolaria T-shirt gemaakt die de leerlingen konden aankopen. Decors werden gemaakt en tapes werden opgenomen. Heel wat mensen zijn betrokken geweest in dit proces.”

Nieuwe studio

En alsof dat nog niet genoeg is, heeft Isolde nog meer in petto voor de dansgemeenschap. Binnenkort opent ze een nieuwe dansstudio in Zwevegem, waarmee ze haar passie naar nieuwe hoogtes tilt. Met elke stap die ze zet, is Isolde Billiet zo meer en meer een pionier in de West-Vlaamse dansscene, en haar visie belooft nog meer avonturen voor dansliefhebbers. (GD)

Heb je de dansmicrobe te pakken, ga dan gerust naar www.artisdance.be voor meer info.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier